-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Fotoğraf
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda 2. defa hack olayıyla karşılaşıyorum. İlk önce radyo sitem hacklendi şimdi ise kişisel web sitem. İşin tuhaf tarafı zarar vermiyorlar siteye. Hackleme amaçları ne ? Gövde gösterisi mi. Bu ne saçmalıktır. Wordpress sistemden soğumaya başladım. Brute Force ile açıkçası anasını ağlatıyorlar devamlı. Aynı sorunu yaşayan bi çok kişi var. Bu konuda napacağız ? Wordpressten mi vazgeçeceğiz. Böyle güzel bi sistemi bırakmak çok kötü bi durum olur açıkçası. Ayrıca lütfen verilecek bilgiler klasik tüm yerlerde yazılanlar gibi olmasın. O dosyayı 774 şunu 777 yap gbi olmasın. .htaccess dosyası ile ilgilide olmasın. Tüm hepsini denememe rağmen hackleniyor siteler. Brute forceyi durmanın bi yolu yok mu?
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
Brute Force dediğiniz olay cokta basit bir olay değil. 6 haneli şifrenin binlerce kombinasyonu var. Yani bulmaları imkansız gibi birşey. Farklı hostlardaysa siteniz hala hackleniyor bilgisayarınıza format atmanızı öneririm. Aynı hostta barınıyorsa hosting firmanızı değiştirmenizi öneririm. Wordpress de öyle bir açık olsa sizinle değil daha büyük blogları hacklerler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar bi yazıda okumuştum admin paneli güvenliği hakkında giriş için aynı googlenin gmaile giriş için telefona kod atıyorsa onun gibi bir sistemi yapamazmıyız acaba.
Winman
Guzelbilgi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
ben senelerdir wp kullanıyorum hiç hacklenmedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Fotoğraf
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Wordpressle alakası yoksa bu hack nasıl olabiliyor ki ? Sonuçta wordpress sistem. Bu yönde yapılan binlerce yorum var. Aynı sorunu yaşayan binlerce kişi var. Sadece ben yaşıyormuşum gibi görünmesin.
ConneT
Kabul Edilmedi
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Computer System | Web Coder
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
WordPress hacklenmesi günümüzde tipik bir durum haline geldi. Bu durum için panelden MD5 adı verilen bir şifreleme yöntemi vardır. Birde wp security scan adı verilen bir eklenti var onu kurmanısı tavsiye ederim. Ha birde host firmasından kaynaklı shell açıkları olabiliyor. Kullandığını temadan kaynaklı olabiliyor. Herhangi bir yerden edindiğiniz bir eklenti olabiliyor. Tabi %100 güvenlik diye bir olay söz konusu değildir, bu işlerde aykırı bir durum olmadığı sürece.
1 kişi bu mesajı beğendi.