Elegant Box’ın neredeyse ellenmeyen kısmını bırakmadan her yerini göze nasıl daha iyi hitap edebilir diye düşünerek düzenledim. En temelde, genişlik kısıldı. Ve kompakt görünmesi sağlandı. Temanın kendisinde olmayan, devamını oku ve yazı bilgisi seçenekleri eklendi. Sosyal ağlarda paylaşma butonları aynı şekilde eklendi. Sitenin tamamında font kullanımı değiştirildi. Yorum kısmına çeki-düzen verildi. Header’e resim
Bu arada CSS/xHTML bakımından hatasızdır. Gereksiz ve fazlalık olan her şeyi elimden kaldırmaya çalıştım.
Nasıl kurarım?
Herhangi bir WordPress temasını nasıl kuruyorsanız, aynen o şekilde. Ya WordPress panelinden, Görünüm > Temalar > Temaları Yükle.
Ya da dosyanın içinden çıkan bi-adam klasörünü sitenizde, public_html/wp-content/themes yolunu izleyerek bu klasör içerisine atarak. Sonra da tabii panelden etkinleştiriyorsunuz.
Logoyu nasıl değiştiririm?
FTP’nize girerek temanın yüklü olduğu klasöre, logo.png adında genişliği 150, yüksekliği 25 piksel olan bir resim yüklemeniz yeterlidir.
Temaya özel seçenekler neler?
WP panelinizden Görünüm > Tema Seçenekleri kısmına gidin. Google Analitycs kodunu buradan ekleyebilirsiniz. Twitter adresinizi ekleyip sağ üstte Twitter’ınızın görünmesini sağlayabilirsiniz. Veya olduğundan farklı bir RSS adresi tanımlayabilirsiniz. Sağbarın altına veya üstüne HTML formatında bir şeyler koyabilirsiniz. (Bunların tamamı, Elegant Box’ın kendi özelliği zaten.)
Demo
Demo için biadam.net’i dolaşabilir veya, biadam.net/demo‘ya göz atabilirsiniz.
İndir
Düzenlemiş olduğum bu temayı tabii ki ücretsiz dağıtıyorum, karşılığında sizden tek ricam, altçubuktaki (footer) bi adam linkine dokunmamanız. En azından vermiş olduğum bir takım emeğin karşılığı olarak bırakabilirsiniz sanıyorum.
Diğer
Sitenin illa ki bir takım eksiği-gediği vardır. Ama şu anlık gözüme çarpan bir şey yok. Eğer ola ki, bir hata görürseniz veya temaya şu ad eklensin, şu çıkarılsın, şöyle olursa daha iyi dediğiniz şeyler varsa yorum olarak belirtebilir. Büyük bir memnuniyet duyarım. Ayrıca temayı kullanacak olan arkadaşlar yorumlarıyla desteklerse sevinirim.
www.biadam.net (http://www.biadam.net/bi-adam-wordpress-temasi/)