Merhaba, Senden ricam lütfen bu makaleyi bir oku. Aradığın şey photoshop programı değil aradığın şeyi zaten ben sana makalede veriyorum. Sen oku yeterli :)

Bu yazıyı yazacak olmamın sebebi ne biliyor musun? Google’da photoshop programları şeklinde yapılan tam arama aylık 5000 civarında. Yine photoshop siteleri şeklinde 1000den fazla arama yapılıyor. Fakat sıkıntı şu ki aslında ne photoshop programları ne de photoshop siteleri diye bir şey yok!

Photoshop Programları Nasıl Yok?

Bayağı yok işte. Aslında Photoshop programları diye senin aradığın şey resim düzenleme programı değil mi? Evet aynen öyle. Eğer bu tip resim programlarına bir kaç örnek istiyorsan GIMP, Picasa gibi programlar. İstediğini indirebilirsin. Peki bu programlarla neler yapabilirsin dostum? Ben sana söyleyeyim yapabileceğin şeyler: Basit efektler ekleme, fotoğrafı sepya vesaire yapma, otomatik kırmızı göz düzelticisini kullanma, kırpma gibi hafif şeyler.

Peki Photoshop Siteleri?

Photoshop siteleri dediğin şeylerde aslında yine online olarak yani intenet üzerinden resim düzenleyebileceğin siteler. Eğer bunlara örnek istiyorsan imagechef.com sanırım en sık kullanılanlardan biri. Girip bakabilirsin sana yine basit işlemler uygulatır. Aslında istediğin basit işlemlerse sıkıntı çıkmaz. Ancak bu photshop sitesi değil resim düzenleme sitesidir.

gercek photoshop 600x375 Photoshop Programları Photoshop Siteleri

Photoshop tek derken kastettiğim şey seriydi. Yoksa Photoshop’un CS3, CS4 gibi sürümleri vardır.

Photoshop Programları Ne Alaka O Zaman?

Şöyle ki aslında Adobe firmasının Photoshop isminde geliştirdiği bir yazılım var ve bu yazılım profesyonel grafikerlerin de kullandığı gerçekten ağır bir yazılımdır. Yapabileceğiniz şeyler az önceki programların aksine çok daha fazladır. Web site tasarımları bile Photoshop ile çizilebilmektedir.

Farklarına bakarsak basit bir örnek photoshop’un fırçalarıdır. İnternet yüz binlerce photoshop’a özel fırça var fakat bunlar diğer programlar için yok.

Neyse ziyaretçim çok fazla uzatmaya gerek yok sanırım. Bilmeni istediğim şey photoshop programı diye bir şey yok. Senin aradığın şey resim düzenleme programı. Tabii ki az önce saydığım şeyleri adobe photoshop ile yapabilirsiniz ancak anlatmak istediğim şey senin aradığın şey bu değil. Bunun için sana GIMP ve Picasa‘yı önerebilirim. İkisini de internetten çok rahat bir şekilde indirebilirsiniz. Eğer photoshop sitesi diye tabir ettiğiniz resim düzenleme siteleri için tavsiye istiyorsan imagechef.com‘a göz atabilirsin.

İşte böyle ziyaretçim. Kısacası photoshop programı, photoshop sitesi diye tabir edilen saçmalıklara kulak asma. Hatta mümkünse çevrende ki insanları da bilinçlendir. Var olmayan tabirleri kullanmaya gerek yok. Varsın benim siteme bu konudan ziyaretçi gelmesin yeter ki insanların aklından bu kavramlar çıksın.

Neyse fazla uzattım galiba. Umarım bundan sonra photoshop’u yerinde resim düzenleme’yi yerinde kullanırsın :)