lostyazilim
tr.link

w3 hataları önemli mi ?

10 Mesajlar 3.223 Okunma
lstbozum
tr.link

durancan durancan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 57 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşlar w3 (http://validator.w3.org) hatalarının bir önemi var mıdır ? yani herhangi bir şeyi olumsuz etkiler mi ? illa kodlamalarda "&" filan mı kullanmamız gerekiyor 200 tane hata almamak için :confused:

wmaraci
reklam

JigSaw JigSaw Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konu kesinlikle çok önemli. Ne kadar çok valid o kadar çok seo. Bazı temaların valid hatalarında, gereksiz kullanılmış o kadar çok kod parçası gördüm ki. Tarayıcıdaki 1 saniyelik bekleme bile, ziyaretçi ve sıralama kaybına yol açar diye düşünüyorum. Bu hataları ücretli düzeltme çalışması yapan profesyonel kişilere çalışma yapmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

durancan durancan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 57 / 17
  • Ticaret 0, (%0)

keremsamet adlı üyeden alıntı

Bu konu kesinlikle çok önemli. Ne kadar çok valid o kadar çok seo. Bazı temaların valid hatalarında, gereksiz kullanılmış o kadar çok kod parçası gördüm ki. Tarayıcıdaki 1 saniyelik bekleme bile, ziyaretçi ve sıralama kaybına yol açar diye düşünüyorum. Bu hataları ücretli düzeltme çalışması yapan profesyonel kişilere çalışma yapmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

ama çok saçma şeylere hata bulmuyor mu sizcede ? yani en basitinden facebook un verdiği iframeli sayfa beğen butonu koduna bile 30 tane hata buluyor.

dalaware dalaware WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bende son zamanlarda anlamaya çalışıyorum bu durumu.Nedir ne değildir diye...Seo Analizden baktığım zaman buna benzer w8 hataları çıkıyor...30 tane html hatası var diyor misal ...

wmaraci
wmaraci

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
O kadar büyütmeye gerek yok. 0 hata olması iyidir ama SEO açısından belki de son sıralarda yer alan değerlerden biridir. Bir örnek

durancan

kişi bu mesajı beğendi.

Ne ekersen onu biçersin

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Ben bir SEO uzmanı değilim. Uzun süredir edindiğim bilgilerden yola çıkarak SEO'ya pek bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben çok takardım bu tür hatalara ve hep hatasız kodlardım. Son zamanlarda ise pek takmaz oldum ve herhangi bir düşüş veya farklılık göremedim SEO açısından. Elbette bazı kurallar koyulmuş ve ona göre kodlansa iyi olabilir belki ama çokta takmamak lazım.
durancan

kişi bu mesajı beğendi.

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Bugün W3 Microsoft, Google, Yandex hatta IBM'in web sitesinde bile yüzlerce hata buluyor, W3 ilk çıktığı zaman bir standart oluşturmak ve ortak bir meta dil geliştirmek amacıyla ortaya çıkmıştı çünkü o dönemde her browser kafasına göre takılıyordu, şimdi durum değişti tarayıcılar sezgisel hale geldi, sitelerdeki hatalar tarayıcılar tarafından algılanıp sorun görmezden gelinebiliyor yani W3'ün artık bir espirisi kalmadı, kanımca artık güncellenmiyor da, bir çok platformda da W3'ün artık ciddiyetini kaybettiği yönünde yorumları görebilirsiniz.
durancan

kişi bu mesajı beğendi.

eTrade eTrade WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
Araştırınca farklı kaynakların aynı kod'u farklı şekilde öğrettiklerine ve w3'ün de bunlardan sadece birini doğru kabul etiğine şahit oluyorum. Ciddi kaynaklardan bahsediyorum; X üniversite hocası, y browser sitesi vs... Dolayısıyla goole'ın da diyelim %95+ w3 uyumluluğunu yeterli kabul ettiğini düşünüyorum.

Asıl soru şu; Yırtınıp W3 uyumlu yazdığım kod bazı browser'larda istediğim gibi görünmüyor ve mecbur kalarak değiştiriyorsam... Zaten yazılım mühendisi olan google çalışanlarının w3'ü %100 doğru kabul edip kendilerinin de atmak zorunda kaldıkları taklalar nedeniyle benden puan kırmaları ne kadar mümkün olabilir?

Erkekleşen pantalonlu bön kızlar, sürekli gizli feminist propaganda yapan tv/sinema'dan besleniyor.

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
Önemlidir ancak çok az...

spinabifida spinabifida Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 440
  • Beğeniler 46 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
Ben 2 hafta uğraştım düzeltmek için. Düzeltince wmaracı seo puanı da arttı.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al