Telepoon
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Danışman
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, Merak ettiğim konulardan birisi bu. WM forum portalları nasıl kazanç sağlıyor? Ne gibi gelirkaynakları vardır?
Oxxi - *** gibi platforumlar "Güvenli Ödeme Sistemi"ni hayata geçirerek güvenli ödeme karşılığı her satıştan %10 civarı gelir elde ediyorlar. Bunun dışında WM Forum sitelerinin gelir kaynakları nelerdir? Örneklerle açıklayabilir misiniz?
ufukt
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Lojistik Operasyon Elemanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Reklam ve premium üyelikler var mesela.
1 kişi bu mesajı beğendi.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Premium üyelikler, anlaşmalı reklam şirketleri vs oluyor.
Benim asıl merak ettiğim ortalama ne kadar net gelir elde ettikleri. Keşke büyük webmaster forumlarından birinin sahibiyle arkadaş falan olsaydım birinci ağızdan duysaydık ne kadar net gelirleri olduğunu. :D
Şu sıralar benim iyi para getirecek güzel bir projem var, daha başlamadan reklam işini düşünüyorum da yok ya bize göre değil bu. Anlaşmalı bir şirket falan olmalı bence. :)
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Webmaster forumundan gelecek gelir anca bunlar işte. Adsense, sabit reklamlar, Premium üyelikler. Ama forum büyümeden hiçbiride beklenemez.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
59 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Webmaster siteleri bu siteyi yapanı vitrine çıkarır. Profesyonel olan bu kişilere dışarıdna iş gelir. Böylece sabit ve adsense gelirlerinden daha önemli olan gelir kalemleri oluşur.
Benim tanıdığım kişiler böyle kazanıyorlar. Şöyleki alanında bir webmaster siten var ise (joomla, wordpres, smf, v bulletin, seo,...) gibi konularda eğer vitrine çıkmış bir kişiliğin var ve referan oluşmuş isen o zaman bu işle ilgilenen ticari veya kurumsal işlerde sana dönüş oluyro.
Bunlar; tema düzenleme, bir modül, bileşen ekklenti kurma veya ayarlama, seo çalışması gibi onlarca işi ayıp yaparak para kazanıyorlar.
Yani anlayacağımız bu tür siteler bu kişilerin adresi oluyor. Bu adres onlara kolay ulaşma adına bir araç haline geliyor. onlarda bu yol ile para kazanıyorlar.
Hem de küçünsemeyecek kadar....
Ayrıca bazı server firmalarına da yönlendirici olarak ekstra para kazanıyorlar...
Ben 10 yıllık web geçimişde böyle gördüm...
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
biraz hitlenir koyar adsense reklamlarını keyfine bakar
bilindik wm sitelerinin hiti 1 2 k hit değil sonuçta :)