lostyazilim

Önemli Bir Dosyanın Kopyalanmasını Engellemek

15 Mesajlar 12.495 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Web sitemde daha önce internette kimsenin yayınlamadığı ( benim yazdığım ) ama milletin fellik fellik aradığı bir dosya paylaşacağım. Ancak hemen kopyalanıp rakip sitelere konulmasını istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim ?

Ayrıca bu dosyaya erişimi üyelik ile birlikte bir sözleşme ( internette paylaşılmasını engellemek için ) onayı alınması şeklinde yapmak istiyorum. Bu mümkün olabilir mi? Yada sizlerin bu konuda bana önereceği başka ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Not. Sitem imzamda ki sitedir. Weblebi temasıyla wordpress alt yapısıyla kurulmuştur.

wmaraci
reklam

sUstundag sUstundag Makale Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
İnternete düştüğü taktirde mutlaka kopyalanır. Bunu engellemenin yolu var da hepsi fasa fiso bir şekilde alınır...

Iff sıkıldım.

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

sUstundag adlı üyeden alıntı

İnternete düştüğü taktirde mutlaka kopyalanır. Bunu engellemenin yolu var da hepsi fasa fiso bir şekilde alınır...

Üzücü bir cevap oldu benim için :)
Hitleri tavan yaptıracak dosyalar var ama sırf bu yüzden paylaşamıyorum. en az hasarla nasıl kapatabiliriz peki ? :)

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Evet herhangi bir şekilde almanın birçok yolu var. Ben konuya ilaveten bir örnek üzerinden fikir almak istiyorum, lütfen bilen arkadaşlar yorum yapsınlar.

Mesela bu sitede örnek olarak seçtiğim linkteki görsellerden birini sitenize kopyaladığınızda sorun yok, ancak yayınladığınızda kendisini otomatik başka bir görsel ile değiştiriyor, ilk kez bu site üzerinde rastladım ve çok güzel bir çözüm.

Almak isteyen yine alır evet ama bu nasıl yapılıyor wordpress üzerinden var mı nasıl yapıldığını bilen?

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
wmaraci

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)
Dosyanızın formatını bilmiyorum ama PDF baz alarak dosyayı şifrelemenizi tavsiye ediyorum. Şifrelenen PDF dosyası kopyalanamaz ve değiştirilemez, en azından ben yapamadım :)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Evet herhangi bir şekilde almanın birçok yolu var. Ben konuya ilaveten bir örnek üzerinden fikir almak istiyorum, lütfen bilen arkadaşlar yorum yapsınlar.

Mesela bu sitede örnek olarak seçtiğim linkteki görsellerden birini sitenize kopyaladığınızda sorun yok, ancak yayınladığınızda kendisini otomatik başka bir görsel ile değiştiriyor, ilk kez bu site üzerinde rastladım ve çok güzel bir çözüm.

Almak isteyen yine alır evet ama bu nasıl yapılıyor wordpress üzerinden var mı nasıl yapıldığını bilen?

bunun için ''htaccess ile resimleri koruma'' şeklinde google'da arama yaparsanız cevap bulacaksınız. reklam olmasın diye link koymadım :)

VoSToK VoSToK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 642
  • Beğeniler 80 / 113
  • Ticaret 40, (%100)

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Dosyanızın formatını bilmiyorum ama PDF baz alarak dosyayı şifrelemenizi tavsiye ediyorum. Şifrelenen PDF dosyası kopyalanamaz ve değiştirilemez, en azından ben yapamadım :)

Kopyalamak istedinmi pdf şifreside yaramıyor. ABBYY Fine Reader la yine kopyalaya bilirsin.

Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Programı siz yazdıysanız programa sizin sitenize bağlanıp özel lisans kontrolü yaptıran bir kaç şey ekleyebilirsiniz. Programı başka siteler paylaşsa da siz lisans anahtarını vermediğiniz sürece çalışmaz. Tabi her lisans anahtarını da tek bilgisayarda çalışmasını sağlarsınız olur biter. Sitenizde de bütün lisansların kaydedildiği bir dosya yaparsınız.

( Umarım yanlış anlamamışımdır, yazdığınız şey normal programdır. Yoksa word-office vb. ise işiniz yaş. :) )

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

TechnicaL adlı üyeden alıntı

bunun için ''htaccess ile resimleri koruma'' şeklinde google'da arama yaparsanız cevap bulacaksınız. reklam olmasın diye link koymadım :)

Peki bu uygulamanın Google Images üzerinde bir etkisi var mı sonuçta orası da bir nevi index alarak çıktı olarak thumb'ları gösteriyor? Geri dönüşü olmayan bir duplikasyona girmiş olmak istemem, emin olmak istiyorum, ilginiz için teşekkür ederim :p

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Elinizdeki dosyaları ebook siteleri var onlara yükleyin. İnsanlar o sitelerde sadece okuyabiliyor. İndirmesi söz konusu değil.

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Bu arada .htaccess içerisindeki verilere ek olarak bahsedilen kodlamaları eklediğimde sürekli olarak 500 Internal Server hatası alıyorum, bu konuda yardımcı olabilecek var ise sevinirim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al