-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşletmeci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir proje üzerinde kafa yoruyorum. Şu an ticaretini yaptığım ürün bana bayağı bir para getirdi fakat üründen ve etkenlerden dolayı satışlar azalmaya başladığından dolayı yeni bir işe girmeyi düşünüyorum. Online hediyelik eşya satışı.
Bir şahış şirketi kurup, kargo firması ile anlaşıp kapıda ödemeli olarak satış yapmak istiyorum.
Ürünleri tedarikçi bularak veya toptan alarak satmak istiyorum.
Sadece belli kategorilerde olucak. İnsanların dikkatini çekecek şeyler satıcam. Diğer hediyelik eşya satan siteler genelde devamlı yeni ürünler satmaya çalışırlar. Çoğu da işe yaramaz şeyler. Benim hiç dikkatimi çekmiyor bu tür şeyler. Bazı üyesi olduğum siteler devamlı bana mail gönderirler. Siz de fark ettiniz mi bilmiyorum ama gerçekten işe yaramaz şeyler. Lüks denilebilir. Gece lambalarının bin farklı şekilde satışı yapılıyor. Hiç biri de ilgi çekici değil ve itici geliyor.
Benim yapacağım şey güzel bir e-ticaret teması ile sadece belli ürünlerin satışını yapmak. Farklı farklı kategoriler var.
Örneğin sadece zippo çakmak satmak yerine zippo çakmak kategorisi eklemek.
Bıçaklar kategorisi eklemek.
Çeşitli sigara ve tütün ürünleri.
Değişik kolyeler, bileklikler.
Şapkalar olabilir.
Anlatmak istediğim temel noktayı anladınız sanırım. Bu tür popüler kültürün ürünlerinin satışını yapmak istiyorum.
Sizce toptan almam mı mantıklı olur yoksa kendi şehrimden bir tedarikçi ile anlaşıp sipariş geldikçe satmam mı?
Toptan almak bana çok pahalıya patlayabilir. Çünkü onlarca veya yüzlerce ürün olur. Tedarikçi ile anlaşırsam da bu ürünlerin fotoğraflarının çekilmesi gibi durumlar söz konusu. Kendi dükkanları içinde böyle bir şeyin sorun oluşturabileceğini düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl yapmalıyım? Tek ürün satışı mı olmalı yoksa böyle bir şey mi?
Başka ne tür bir satış sistemi önerirsiniz?
Değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.
bu devirde tabiata güvenip işe başladık; ondan mı böyle oldu acaba?
KartPazar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ön Ödemeli Kart Satışı
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
İlk olarak internetten tütün ürünü satamazsın. İkincisi bıçak satılabileceğinden de pek emin değilim. Üçüncüsü farklı olan ne? Çünkü ben farklı bir şey göremedim. "Bu tür popüler kültürün ürünlerinin satışını yapmak istiyorum." şu cümle zaten bir yazı konusu :)
Sen x mağazasında satılan y ürününü ben de satmak istiyorum dersen, sana itiraz etmezler. Ama seni ciddiye almaları ve seninle ilgilenmeleri için reklamın olması, yatırımının olması lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşletmeci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Size şöyle bahsedeyim. Tütün ürünü diye bahsettiğim şey, sigara filtreleri, pipolar, nargileler ve buna benzer şeyler. Tütün demedim, tütün ürünleri dedim yani. İnternette olmayan bir sürü ürün biliyorum bunula ilgili. İnsanların ilgisini çekebilecek şeyler bunlar. Bıçak satan bir sürü online firma var. Sorun olacağını zannetmiyorum.
Farklı olan şudur, diğer hediyelik eşya siteleri elektroniğe yöneliyor, her gün farklı ürünler ekliyor. Bahsettiğim gibi ürünler satan siteler az. Hepsi bahsettiğim kategorilerden sadece bir tanesi üzerinden satış yapıyor veya bu tür hediyelik eşya satan siteler genelde elektronik satmaya çalışıyor. Popüler siteleri incelerseniz demek istediğimi anlarsınız. Hediyelik eşya adı altında yukarıda bahsettiğim gibi lüks sayılabilecek gereksiz şeyler satıyorlar.
Ayrıca ""Bu tür popüler kültürün ürünlerinin satışını yapmak istiyorum." şu cümle zaten bir yazı konusu :)" burada ne demek istediğinizi açıklarsanız sevinirim.
Son olarak yatırımım var. Reklamsız e-ticaret nasıl yapabilirim? Yukarıda bahsettim. Birikmiş param var. Adwords, facebook ve çeşitli internet sitelerine reklamlar vericem. Bunlar dışında şu an yaptığım iş dolayısıyla bulunduğum şehirde büyük bir kitleye ulaşabileceğim imkanım var.
http://www.adnanhediyelik.com/ şu siteyi de inceleyin. Bıçak satan bir sürü site var fakat bu sitede daha ilginç şeyler de var. Koleksiyonluk ürünler var. Başka hiç bir sitede olmayan ürünler var. İlk girmemde benim ilgimi çekti. Bahsettiğim şey budur. Kimsede olmayan, nadir olan veya pek tanıtılmamış ürünlerin satışını yapıcam bu kategoriler altında.
bu devirde tabiata güvenip işe başladık; ondan mı böyle oldu acaba?