lostyazilim

Proteinle ilgili

7 Mesajlar 1.523 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Uzun zamandır protein tozu almak istiyorum ama karar veremedim.

Benim istediğim whey protein ama bizde zor bulunuyor. Ebay.com danda paha geliyor. Hap çok zararlı bunu biliyorum. İstediğim biraz spor ve düşük miktarda protein tozu. araştırma yaptım, doktora danışdım bu tozlar zararlı değil.

sizin görüşleriniz ve önerdiğiniz marka, yada kullanım şekli varmı?

wmaraci
reklam

kanlicali kanlicali WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

öncelikle alacağınız protein tozunun içerik değerlerini inceleyeceksiniz. üzerinde afilli sloganlar yazıyorsa gerçekten içindede varmı onu inceleyeceksiniz ki, gerçekten iyi bir ürün alabilesiniz.

amerikada 5 yıldır 6 yıldır en iyi seçilen optimum nutrition var, gold standard whey protein tozu, üstelik türkiye de bence çok uygun fiyatlara geldi.

google da protein tozu diye aratın distribütör firmayı göreceksiniz. protein7, yakamoz gıda

Ek Olarak: hatta gitti gidiyor makale bölümünde yazdığım bir kaç yazıyı burada kopyalıyorum. belki işinize yarar.

En ucuz whey protein nasıl satın alınır !

Sporcuların vazgeçilmezi olan Whey protein piyasada farklı türlerde ve farklı fiyatlarda bulunabiliyor.
Şimdi düşünelim en ucuz ve en kaliteli proteini satın alıp kullanmak için nasıl bir hesaplama yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz.

Piyasada bulunan çoğu protein tozu farklı ağırlıklarda bulunuyor.
Tüm proteinlerin hesaplamasında kullanabileceğim baz veri olarak 1 GR örnek alacağım. Bu neden ile tüm protein tozlarının 1 gr değerini hesaplamamız bize protein tozuna ne kadar ödediğimizi gözler önüne serecektir.

İnceleme yaparken alacağımız whey proteinin öncelikle bakacağımız verileri

%100 whey protein mi ? Çünkü bazı ürünlerde %80 %70 bulunabilir. Biz hesaplamalarımızı %100 whey için yapacağız.
Ürün Paket gramı : ödediğimiz fiyat paket fiyatı olduğu için birim hesaplamada kullanacağız.
Ürün Paket Fiyatı:
1 ölçek değeri: ürün üzerlerindeki değerler genelde 1 ölçekte .... Protein oranlarıyla verilmektedir. Bu da bize 1 ölçeğin sadece proteinden oluşmadığının yanında amino asit vb. takviyelerinde olduğunun göstergesidir.
1 ölçek net whey protein değeri
Hesaplamaya başlayalım, bakalım 1 gr proteine kaç tl ödüyoruz.
Hesaplamayı yaparken içeriğinde kullanılan proteinin tamamının whey (peynir altı suyu) proteininden elde edilmiş olduğuna dikkat ediyoruz.

Verilerimiz
Ürün Paket gramı : 2273 gr
Ürün Paket Fiyatı: 160 TL (piyasada bulabildiğimiz en düşük fiyat)
1 ölçek : 30,4 gr
1 ölçek net protein değeri: 24 gr.
(%100 whey protein)

Hesaplama
2273 gr / 30,4 gr = 75 Servis
75 Servis x 24 gr = 1800 gr Net Protein

(2273 gr da 1800 gr Net protein ve 473 gr Amino asit bulunuyor)

(eğer whey protein tozunuz %100 değilde % 80 ise, %80 ini hesaplayarak daha sonra satın aldığınız fiyata bölersiniz)

Sonuç
Paket fiyatı / Toplam protein
160 TL / 1800 gr = 0,08 TL
1 gr Protein 0,08 TL

Şimdi sizlerde tüm protein tozlarında bu hesaplamayı kullanabilirsiniz.

Ek Olarak: Günlük almanız gerekeni hesaplayıp, aşağıdaki zamanlarda kullanabilirsiniz.

Hangi Proteinleri Ne Zaman Kullanmalı?

Protein söz konusu olduğunda sadece ne aldığınız değil ne zaman aldığınız da önemlidir. İnsan vücudu proteini ne zaman tüketildiğine bakmaksızın işlemden geçirmekle birlikte sisteminizin protein alımına daha açık olduğu belirli zamanlar vardır. Daha belirgin olarak farklı türde proteinleri tüketmeniz gereken zamanlar vardır. Bu beş önemli anı kaçırmayın.

SABAH İLK İŞ OLARAK: Gece uyku zamanı ile sabah uyanma zamanı arasında geçen süre vücudunuzun aç kaldığı en uzun süredir. "Orucunuzu" proteinle açın. Proteinler, kasların korunması ve yeniden oluşumu için gerekli aminoasitleri sağlamanın yanı sıra yediğiniz çörek ya da simite göre daha tutarlı ve sürekli enerji sağlar. Sabah yapılacak ilk iş olarak tercihinizi whey gibi hızlı etki eden bir proteinden yana kullanın.

ANTRENMANDAN ÖNCE: Antrenmandan yaklaşık bir saat önce whey protein karışımı içerek gelişme için kan akışınızı BCAA'lar ve diğer temel aminoasitler ile beslemiş olursunuz. Whey protein yine iyi bir seçimdir; çünkü içmesi kolaydır ve hızla hazmedilir.

ANTRENMANDAN SONRA: Egzersizi izleyen 30-60 dakikalık zaman dilimi protein almak için günün en önemli zamanıdır. Kaslarınızdaki enzimler ve hormonlar egzersizle oluşan hasara karşı faal olarak onarma ve yeniden oluşturma faaliyeti yürütmenin yanı sıra glikojen depolarını özellikle besin öğelerine açık olacak şekilde tazeler. Bu fırsat kapısı açıkken antrenman sonrasında alınacak whey ve kazein içeren toparlanmaya yönelik bir protein, bir sonraki anatrenman için yeniden güç kazanıp hazır hale gelmenize yardımcı olur.

ÖĞÜN ARASI: Öğün arasında protein karışımı içmek kas sentezinin azami düzeye çıkmasına yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda vücut yağı ve ağırlığının kontrol edilmesini de sağlar. Proteinler tokluk hissi veren bağırsak hormonlarının salgılanmasını teşvik eder. Özellikle diyetsel lif ile bir araya geldiğinde süt proteinlerinin (whey, kazein ve süt) diğer protein kaynaklarına göre iştahı daha iyi azalttığı kabul edilmektedir. Bu yüzden kilo kontrolü hedefleriniz arasında yer alıyorsa, bu proteinlerden bir ya da birkaçını içeren bir ürünü tercih edin.

YATMADAN ÖNCE: Uyumadan yarım saat önce kazein protein karışımı ile sizi bekleyen uzun açlığa vücudunuzu hazırlayın. Bağırsakta hızla ayrışan whey'in aksine, kazein gece siz uyurken birkaç saat boyunca aminoasit bileşenleri salgılayarak çok daha yavaş hazmedilir. Kazein bu nedenle yaygın bir şekilde zamanla salınan bir protein olarak anılır. Ayrıca kazein anti-katabolik olarak da kabul edilir; çünkü kas korumasına yardımcı olan glutamin ve diğer aminoasitler açısından zengindir.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Teşekkür ederim çok açıklayıcı. Ben Azerbaycanda yaşıyorum. Whey bence en iyi/ Ama bizde zor bulunur. optimum nutrition var alsam nasıl olur?

• Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
:)) başka ülke olduğunu düşünmemiştim. bence optimum nutrition rahatlıkla kullanabilirsiniz. bunun yanında Muscletech, weider bsn kullanabilecekleriniz.

%100 whey olmasına dikkat edin, çünkü öbür türlü karbonhidrat ta almış olursunuz.

ilk mesajımda da belirttiğim gibi, SON 6 YILDIR bodybuilding.com tarafından en iyi seçiliyor. ve amerikanın en çok satan ürünü. Body building sporunun en çok yapıldığı ülke amerika olduğunu biliyoruz ki, en çok tercih ettikleri ürün Whey gold standard.

http://www.bodybuilding.com/store/top50.htm

Türkiye de biz satıyoruz ve olumsuz dönüş yok. rahatlıkla kullanabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
O zaman bundan alırsam iyi olur.

Uzun zamandır kilo alamıyorum. Çok zayıflıyorum, ve ayrıca yazın geldiğinde daha kötü. İştah yok, kiloda gidiyor. 1.79 boya 55-56 kg. O yüzden bir kaç kişi protein almamı önerdi. Bu wheyi ebaydan amerikadan getirsem sizde orijinal olurmu? Dediğim gibi bizde budnan yok. Bizde http://www.metrx.com/ met rx ürünleri çok. sizce met rx nasıl? en iyi protein ürünleri yapan firmalardan galiba.

• Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
inanın bu ürün hakkında pek bi bilgim yok. Türkiyede popüler bir ürün değil.

ama sizin istediğiniz kilo almak, bunuda protein tozu ile yapamazsınız. çünkü bu baktığınız ürün izole protein tozu, yani karbonhidrattan arındırılmış. kilo almak için karbonhidrat almalısınız. çünkü vücudunuzda kiloyu protein değil karbonhidrat yapar.

karbonhidrat tozlarının içinde zaten fazlasıyla protein de mevcut.

whey proteini kilosu yerinde olan ve kilo almak istemeyen ama protein ihtiyacı olanlar tercih eder.

sizin kullanmanız gereken ürün grubu bunlar.

http://www.optimumnutrition.com/products/serious-mass-p-241.html

http://www.protein7.com/news/news2012/kategori/karbonhidrat.php

karbonhidrat kullanın, yoksa whey ile kilo alamazsınız.

Yunusemre Yunusemre Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 963 / 278
  • Ticaret 97, (%100)
Bende fitness salonuna gidiyorum, hocalarimiz genelde whey kullaniyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al