Wordpress, blog sistemlerinin en iyisinden birisidir. Sunduğu açık kaynaklı kodlar ile dünyada ücretsiz olarak kullanılmaktadır. WordPress i artık bütün windows ve linux sunucular otomatik olarak kurulabilir hale getirildi. WordPress sayesinde bloğunuzu veya sitenizi aynı anda yayına sokabilirsiniz.

WordPress dediğim gibi açık kaynak kodlu olduğu için dünyanın her şehirinden ve semtleriniden herkezin katkısıyla büyüyen bir sistemdir. Önceden herkez Joomla alt yapısını kullanırken şimdi nerde ise bütün web siteleri worldpress alt yapısını kullanıyor. Devamlı güncel halde olduğu için güvenlik açıkları yok denilecek kadar azdır. Bilirsiniz ki en güvenli sistem elektirik fişi kapalı sistemdir. Günümüzde ve geçtiğimiz yıllarda bir çok internet siteleri bile saldırıya uğramıştır.

Wordpress’i size elimden geldiği kadar açıklamaya çalışacağım.

Yeni başlayanlar için blog isteyen kişiler WordPress i rahatlıkla kullanabilirler. Kullanıcı paneli, tamamen yeni başlayan ve bu işin uzmanları için kullanımı oldukça kolaydır. Word dosyasında veya Excel de ki gibi kullanım rahatlığını bulabilirsiniz. Bunun yanısıra birçok haber siteleri, oyun siteleri, video siteleri WordPress alt yapısını kullanılarak hazırlanmıştır. Önceden blog olarak kullanılan WordPress, günümüzde web tasarım firmalarının bile kullandığı sistem haline geldi.

WordPress’in alt yapısı SEO ya uygun olduğu için gerekli düzenlemelerini yaparsanız kısa zamanda veya aynı anda index aldığını görürsünüz. Tabiki WordPress kurduğunuzda GOOGLE Sitemap ve All in the SEO eklentilerini de kullanırsanız pişman olmazsınız. Eklentiler dışında lisans sorunu olmadığı için ücretsiz olarak birçok site sahibi olabilirsiniz. WordPress kurdum ve içerik ekledim derseniz WordPress in başka sitelerden hiçbir farkı kalmaz.

Kısaca WordPress Faydaları ve Açıkmaları

Kullanımı; Türkçe kullanıcı alt yapısı olduğu içini admin panelinden kolaylıkla yazı, resim, video yükleyebilirsiniz.

Google Optimizasyonu; Eklentiler sayesinde sitenizin Sitemap dosyanızı oluşturabilir, xml yi Google ‘ a gönderebilirsiniz. Gönderme yaptıktan sonra sitenize botları çağırabilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden botların ve kullanıcıların sitenizde sürekli kalmasını sağlamalısınız.

WordPress Eklentiler; Aslında ne kadar az eklenti kullanırsanız siteniz o kadar hızlı açılır. WordPress bir çok CMS sistemlerine göre daha hızlıdır. Çok az bir bütçe ile güzel güzel temalar satın alabilir ve sitenizi ticari amaca dökebilirsiniz.

WordPress Lisans; WordPress de lisans olmadığı için, açık kaynak kodlu olduğu için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

WordPress; Güzel ve basit kullanımı sayesinde ziyaretçiler istediği bilgiyi alabilirler.

Kaynak : http://www.cmyktasarim.com/web-tasarim-ders-worldpress-dersleri/wordpress-nedir.html