-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar internetten html tema indirdim php biliyorum az çok kodlamaları ws. script yapmak istiyorum fakat bi türlü kafamda birleştiremiyorum sıkıntıdayım biri yol gösterebilirmi gittigim yollar ise.
navicati indirdim bi db açtım baglan.php açtım temadaki index.html açtım ust.alt.main php olşturdum fakat sonra neler yapmalıyım bi admin templatede buldum bu işten anlayan birileri varsa ögrenmeme yardımcı olabilcek varmi arkadaşlar ?
not:// yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın .
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şöyle;
ust.php
alt.php
öncelikle baglan.php i ust.php icine include etmen lazım.
include "baglan.php"; ?>
ile böylece her girilen sayfada database bağlantısını yapacağız.
örneğin
index.php icine
include "ust.php"; ?>
yaptığımızda index icinde database baglantısı yapmış olduk böylece index.php icinde istediğimiz database sorgusunu çalıştırabiliriz.
Yine sayfa.php içine
include "ust.php"; ?>
yaptığımızda sayfa.php içindeki tüm sorguları sorunsuz çalıştırabiliriz.
Sen tema indirmişsin ve tema sanırım html uzantılı uzantıların hepsini php yap. Sonra dediklerimi uygula.
Edit: neden baglan.php i ust.php icine include ettik çünkü ust.php içine sayfanın ana menüsünü gömebilirsin böylece ust.php i her include ettiğinde database bağlantısı ve menüyü eklemiş olursun ;)
1 kişi bu mesajı beğendi.
maybe 1 day! but not today! | w2z.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
uzantısı .php olan dosya bir php dosyasıdır.Html uzantısını php şeklinde değiştirirseniz aynen çalışır taglerida php kodlarının başladığını ve bittiğini belirtir.Dosya içerisinde bu tagleri yazıp içerisinde bir php kodu yazdığınızda o kodlar php olarak okunarak çalışır.html yanlızca bir tag language olduğu için php,aspve ruby on rails gibi dillere paralel olarak çalışır.kastetiğin konu parse etme konusu ise html'i parse etmek için file_get_contents anahtar kelimeniz hayır o değil en temel düzeyde diyorsanız tavsiyem daha basit şeylerden başlayınız.
http://tr.rankvapor.com