Bildiğiniz gibi ben acemi bir webmasterım kendimi geliştirme çabasındayım ama elde ettiğim bilgileride sizlere vermek istiyorum aralarında yanlışlık varsa siz düzeltirseniz sevinirim.
Bir Webmaster İşe Nereden Başlamalı?
Bir webmaster işe başlarken uygulamalı başlaması en uygunudur bundan dolayı bir site açmalı kendine eğer durumu iyi değilse wordpress veya blog sitelerinden bedava olanını kullanabilir.Öğrendiklerini orada rahatça uygulayıp birşeyler karalayabilir birkaç öğrendiğime göre
webmatrix
bu iş için iyi bir seçenek olabilirmiş.Webmaster Hangi Kodlarla Başlamalı?
Webmasterın kodlarla arası olması bence en güzelidir webmaster o zaman webmasterdır. (bence) Önce 'Html' kavramını ve inceliklerini öğrenmesi diğer kodları öğrenmesinde yardımcı olabilir.Daha sonra 'Css' kod dilini öğrenebilir fakat illa bundan başlayın demiyorum sadece kolay olandan başlamanızı tavsiye ediyorum ben şu anda Css eğitimlerini inceliyorum,iyice kavramaya çalışıyorum.Daha sonra ise Asp ve Php arasında gidip gelme gibi olayla roluyor ama 'Ben en kolayından başlayacağım' diyorsanız Asp'yi öneririm/öneriyorlar.Php>C+ vs. ile devam ediyor..
Webmasterın Web Sitesi Nasıl Olmalı?
Her işe düzenle başladığımız gibi sitemizinde düzenli olması bize avantaj kazandırabilir.Header,Footer,Sağ-Sol ve içerik kısmına doğru bir şekilde ayrılması en iyisidir.İçerik bakımından özgün olması Google'da sizleri üst sıraya çıkarabilir,ziyaretçileriniz ile ilgilenip,sorularını yanıtlamanız ziyaretçi sayısını arttırabilir.Siteniz bir konu üzerine kurulursa daha iyi olabilir mesala WmDestek.com Webmaster Forumu üzerine düzenlenmiştir ve Webmasterlık ile ilgili birçok bilgi barındırıyor.Sitenizin konusuna göre ismide uygun olmalıdır.
Webmasterlık'ta başarılar...
Nurçin Özer