Google, Mart ayında Google Reader’ı kapatacağını bildirmiş ve bir çok kişi bu olaya çok büyük reaksiyon vermişti. Web hayatına oturan bu önemli haber çok konuşuldu, çok masaya yatırıldı. The Wired’ın haberine göre 1 Temmuz 2013 olarak ön görülen Google Reader’ın kaldırılış tarihine bir kaç hafta kala Google Haberler ve Sosyal Ürünler Direktörü Richard Gringras, niye Google Reader’ı tasfiyesine karar aldıklarını açıkladı.

Google RSS Servisi ReaderRSS Beslemesini kolayca takip yapabilmek için yaratılan web tabanlı bir uygulama olan Google Reader‘ın bağlı kullanıcıları için, uygulamanın tasfiye olması kötü bir haber olsa da Google Reader’ın açığını doldurmak için için hemen diğer firmalar eyleme geçerek durumdan yararlanmak istemişlerdir. Digg ve Feedly bu durumdan en güzel faydalanan iki firma iken sadık Google Reader kullanıcıları bir ümitle Google’ın bu tutumundan feragat etmesini bekliyorlardı. Fakat Richard Gringras’ın açıklamaları bu ümitleri boşa çıkardı. Gringras yaptığı açıklamada Google Reader’ı neden kaldırmak istediklerini şöyle açıkladı:

“Kültürel manada haberlerin tüketiminin an için bulunduğu bir devre girdik. Akıllı telefon ve tablet sahipleri gün içinde haberleri takip ederek anlık tüketmekte. Bu da sabah kahvaltılarında ve gün sonunda keyifle okunan haber geleneğinin yerini alıyor.”

Google Reader’ın kapatılmasını şu an üzülenler olsa da Google yepyeni servisleri ile etik haber kavramını devam ettirmeye kararlı. 1 Temmuz’dan sonrasında hangi RSS servisi veren uygulamaların ön plâna çıkacağını da zamanla göreceğiz.

Kaynak: http://www.sosyalmedyaturkiye.com/google-rss-servisi-readeri-neden-kapattigini-bildirdi/