lostyazilim

PayPal Kullanıcılarından Neden Özür Diledi?

7 Mesajlar 1.457 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6008
  • Beğeniler 3911 / 3917
  • Ticaret 6, (%100)

100 milyonu aşkın aktif kullanıcının kullandığı güvenli ve hızlı online ödeme sistemi PayPal, bazı kullanıcılarına yanlışlıkla para ödülü kazandıkları bilgisini içeren e-postalar gönderdi. Hesaplarına giriş yapan kullanıcılar yaşadıkları şoku Twitter’da dile getirdiler.

Ülkemizde de aktif şekilde kullanılan PayPal, bazı kullanıcılarına hesaplarına giriş yapmaları halinde verdikleri para ödülünü alacaklarını belirten e-postalar gönderdi. Şirket Facebook sayfası üzerinden bazı kullanıcılara gönderdiği e-postaların teknik bir hatadan dolayı oluştuğunu belirtti ve kullanıcılardan özür diledi.

PayPal'ın yanlışlıkla gönderdiğini belirttiği e-postanın içeriği ise şöyle: “Tebrikler, şanslı kazananlarımızdan birisiniz! Ayn zamanda PayPal hesabınızına bakın çünkü bizden 500 euro ödülünüz var. Kazandığınızı hemen alabilirsiniz. Bu arada, yazınızı daha da iyi hale getirmek için pek çok harika fikrimiz var.”

Bir kullanıcı da hesabına giriş yapmasına rağmen 500 euro gönderilmediğini görünce yaşadığı şaşkınlığı böyle tweetledi:

Hesapların ele geçirilmesinde kimlik avı **************lığının sıkça kullanılan bir yöntem olduğunu biliyoruz. Ancak PayPal gibi güvenli olduğunu bildiğimiz bir şirketin bizzat kullanıcılarına para ödülü kazandıklarını içeren e-postalar göndermesi ile ilk kez karşılaşıyoruz.

Kaynak: http://www.tamindir.com/paypal-kullanicilarindan-neden-ozur-diledi_h-4100/
GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

wmaraci
reklam

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
İleriye yönelik bir kampanyaları varsa teknik bir hatadan paylaşmışlardır bunu şimdiden deneme mesajı atacaklarına başkalarına da farkında olmadan gönderen elemanın vay haline =)

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

omerknet adlı üyeden alıntı

İleriye yönelik bir kampanyaları varsa teknik bir hatadan paylaşmışlardır bunu şimdiden deneme mesajı atacaklarına başkalarına da farkında olmadan gönderen elemanın vay haline =)

Veya gerçekten böyle bir şey var yanlışlıkla liste dışındaki kişilerede mail gitti :)

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
Bu mail gerçekten paypal tarafından gönderildiyse bir yanlışlık sonucunda gönderilmiş olamaz. Çünkü bunun için bariz bir şekilde grafik hazırlanmış. Söz konusu rakamda 5 değil, 50 değil tam 500 EURO. Bu parayı paypal en kral kullanıcısına bile vermez.

Benim düşüncem bir şekilde reklam yapılmış olması. Bu sayede paypala giriş yapan kişi sayısının arttırıldığı gibi, hata olduğunu söyleyerek bir çok teknoloji sitesinde haberinin yapılmasını sağlamak. Dolayısı ile bedava reklam =)
Batarya

kişi bu mesajı beğendi.

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
wmaraci
wmaraci

Muntazam Muntazam Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Bu mail gerçekten paypal tarafından gönderildiyse bir yanlışlık sonucunda gönderilmiş olamaz. Çünkü bunun için bariz bir şekilde grafik hazırlanmış. Söz konusu rakamda 5 değil, 50 değil tam 500 EURO. Bu parayı paypal en kral kullanıcısına bile vermez.

Benim düşüncem bir şekilde reklam yapılmış olması. Bu sayede paypala giriş yapan kişi sayısının arttırıldığı gibi, hata olduğunu söyleyerek bir çok teknoloji sitesinde haberinin yapılmasını sağlamak. Dolayısı ile bedava reklam =)

muhtemelen işin aslı da budur.

projeyardim projeyardim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Paypal ve benzeri kafasına göre işlem yapan sistemleri sevmiyorum. Özellikle paypal dünyanın en güvenli sistemi ancak sırf elinde tuttuğu gücü kendi isteğine göre kullanmasından ötürü asla kullanmadım ve bu tip tutumları olduğu sürece de kullanmam. Bir dünya insanın şikayetlerini okuyorm her gün adamlar hesap açıp internette ticaret yapıyor. Paypal kafasına göre adamların hesaplarını bloke ediyor adamlar incelenmeye alınıyor şayet **************lık yoksa hesaplar serbest kalıyor filan gibi bir dünya can sıkıcı durum yaşatmakta kullanıcılarına bu gibi sistemler.

www.projeyardim.com

Batarya Batarya SEO & Wordpress Bronz Üye
  • Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Aynen sizin gibi düşünüyorum.Tamamen reklam kokuyor böyle uygulamalar :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al