vBulletin 3.8.x sürümü için postbit denilen konu içi görüntüsünden profil bilgilerini düzgün bir şekilde gözükmesi adına güzel bir değişiklik yaptım ve gayet de hoş gözükmekte. Bunu tabi bencillik yapmayıp bu postbit profil bölümünü güzelleştirmek isteyen arkadaşlara ulaşması adına burda paylaşmaya karar verdim. Kodlamadan anlayan kişiler bilir ki bir küçük hata yüzünden onlarca dakika hatta saatler alabilir. Bu yüzden yaparken baya bir zaman kaybım oldu. Bunun nedeni gerek gecenin geç saatinde yapmaya kalkmam gerekse tam anlamıyla can sıkıntısından yönelmem bu gibi zaman kaybına neden oldu diyebilirim. Öncelikle olur da beğenmeyen çıkar sonra boşuna zamanım gitti dememesi adına yaptığım Postbit Profil bölümünün bir resmini göstereyim. Beğenen olursa zaten yazının devamını okur :P
Resimde gözüktüğü gibi postbit bölümünü çerçeveye aldım. O şekilde daha hoş duruyor bana göre. Ayrıca bilmeyenler için veya kendisi, kendi tarzına uygun bir şekilde tasarlaması adına kodlamada geçen bazı özellikleri vereyim.
: Bu özellik resimde de gözüktüğü gibi "Yetkisi" "Yetki Bilgisi" "Bilgiler" kısımlarında gözüken ilgili alanın tanıtımını yapan yazıdır. Yani çerçeve başı bilgi kısmıdır.
: Bu kısım ise, kodlama yerine yazılacak veriyi çerçeveye alır.
Resimdeki gibi beğeni sisteminin aktif olması için ilgili forumda vBSEO 3.6.0 ve üstü bir version olması gerekir. Örneğin; vBSEO 3.3.0 gibi sürümlerde Beğeni sistemi bulunmamakta. Zaten 3.8.4 veya 3.8.7 gibi vBulletin versionu kuran arkadaşlar vBSEO 3.6.x kullanıyorlardır veya başka üst sürümlerini. Eğer ki benim gibi 3.6.x kullanıyorsanız ve postbitte benim yaptığım gibi yapmak isterseniz kullanacağınız kod;
Aldığı Beğeni: $post[vbseo_likes_in]
Beğendikleri: $post[vbseo_likes_out]
$post[userid] : Bu bilgi Üye Numarasını ifade eder. Kullanımı ise örneğin;
Üye No: $post[userid]
eklinde postbit_legacy dosyasında kullanılabilir. Neyse bunlar zaten kodlamada var. Sadece ön bilgi olması adına değindim. Kodlamayı verelim.
Kodlamayı düzgün yerleştirmek için postbit_legacy dosyasında bulunan