-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Gümrük
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, birden aklıma şöyle birşey geldi sizle paylaşmak istedim.
Diyelim evimizde " xxx " adlı 20 cilt lik bir ansiklopedi var ve bir blog sitesi kurarak ansiklopedinin içersindeki herşeyi siteye aktarsak.
Google bu durumu nasıl karşılar bir kazanç elde edebilirmiyiz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer daha önce paylaşılmamışsa Google'da üst sıralarda çıkmanız muhtemel. Ama bu korsan oyun, program yayınlamaya benzemez telif hakkından dolayı sürüm sürüm süründürürler :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Gümrük
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ya aslında aklıma o geldi ilk " Büyük Larousse " nin 20 cilt lik ansiklopedi var şimdi böyle tam karşımda bakarken aklıma geldi sonra TELİF HAKKI olur mu diye düşündüm :( Amacımız hizmet :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Telif sorunu olma ihtimali yüksek. 3 yıl önce benzeri bir projeyi hayata geçirmek istemiştim oradan biliyorum. Yinede risk almak istiyorsan senin bileceğin iş.
Bakınız
Şimdi Saat Sensizliğin Ertesi...
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Gümrük
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir yandan da şey düşünüyorum. Ne gibi bir telif hakkı çıkartabilir'lerki ? Kaç senelik ansiklopedi. Kaynak falan göstersek ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım, Yazılım
-
-
Ad Soyad
V** Ç**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Daha önceden hiç kimse mi içindekileri internete geçirmemiş? Sonuçta kaç senelik ansiklopedi yani.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
En basitinden siteni çekemeyecek biri alır ilgili telif sahibi yayın evi 0212 528 6538 numarasına bir alo der. Ayrıca eski bir yayın olması sitelerde yayımlanacağı anlamına gelmiyor. Yani şuan çözüm önerilerin sorun yaratacak nitelikte Ben bunları bir arkadaş/abi gibi söylüyorum gerisi sana kalmış. İstanbul'da oturuyorsan bu yayın evine git direk sor belki daha ayrıntılı bilgi verirler. Belki birlikte bir çalışma dahi yapabilirsiniz.
Medyads Cevap: İlgili arkadaş 20 cildi internet sitesi oluşturarak kâr amacı güdüyor. Bunda yayın evinin bir yararı olacak mı? Yoksa daha çok zarar nitelikte mi? Bunu bir düşünmenizi öneririm. Ayrıca basılan eserlerin telif hakkı yayın evinde saklıdır.
Şimdi Saat Sensizliğin Ertesi...
Kanuni
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Müh
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Yazılacak bol malzeme istiyorsan, ansiklopedinin içindeki bilgileri re-write tekniğiyle sitene aktarabilirsin. Telif hakkıyla uğraşma.