lostyazilim

Subdomainli Blogger Açmak

15 Mesajlar 3.271 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MehmetTURK MehmetTURK Kronik Depresif Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 924
  • Beğeniler 219 / 226
  • Ticaret 24, (%100)
Arkadaşlar merhaba.

Forum siteme bağlı bir blogger açmak istedim.Blogu açtım ancak sub domain yönlendirmesini bir türlü yapamadım.Cpanelde cname erişimim yok ancak cnam etiketini host şirketine verdiğimde eklediklerini söylediler.Bu yönlendirme işini detaylı anlatacak birisi var mı acaba?

Ana domain wwww.androidhatti.com
Subdomain blog.androidhatti.com

Yardımcı olacak arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

wmaraci
reklam

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
şu anda wwww.androidhatti.com da forum kurulu siz ise www.androidhatti.com açıldığında blog.androidhatti.com gözükmesini istiyorsunuz yanlış anlamadım ise ?

• Üyelik 05.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 924
  • Beğeniler 219 / 226
  • Ticaret 24, (%100)
Hayır hocam.Forumum www.androidhatti.com kalacak.Ben subdomain açıp buraya da blog kurmak istedim.Aradığım temayı bloggerde bulunca blogger olsun istedim.Ancak ne yaptıysam subdomaine kuramadım bloggeri

kalbimiver kalbimiver kalbimiver.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek özel sektör
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 484
  • Beğeniler 72 / 71
  • Ticaret 0, (%0)
bildiğim kadarı ile hocam cpanelden subdomain oluşturacaksın oluşturamadığın durumda host şirketinden yardım alabilirsin

2. seçenek ise publick html den sonra blog diye dosya ac içine bir dosya at. blog.androidhatti.com tıkla gir bakalım ne çıkacak

kolay gelsin

Ek olarak : blog.androidhatti.com kullanımda http://www.androidhatti.com/blog/
da su anda gezinti yapılıyor.
table temasını da kurmuşsun

https://www.youtube.com/c/delidoktoru
Adabımızdandır; veda etmez, müsaade isteriz.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 924
  • Beğeniler 219 / 226
  • Ticaret 24, (%100)
Öncelikle mesajınız için teşekkürler.

Ancak androidhatti.com/blog olan kısım wordpress blog.Ben blogger açıp bu alan adını oraya yönlendirmek istiyorum.

mesela androidhatti.blogspot.com diye blog açtım diyelim.Bu blogun adını blog.androidhatti.com olmasını istiyorum.

Özetleyecek olursa blog.androidhatti.com alt alan adımla bi blogger blog açmak istiyorum

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
cpanel kullanmadım o yüzden cpanel hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim ama blog.androidhatti.com sub domain açtığınınız zaman ayarlarından yönlendirme yapabilirsiniz yönlendirme adresi olarak androidhatti.blogspot.com giriniz

Onur Onur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 0 / 297
  • Ticaret 65, (%98)
Hocam İsimtescil ile subdomain açma anlatımı blogumda yapmıştım eğer lazımsa yardımcı olayım?

Yakupcetin Yakupcetin Muhasebe Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
DNS Yönetiminden Blog.alanadı.com mu tanımlayacaksınız ve A kaydı olarak Blogger'ın ghs.google.com olması lazım bu adrese yönlendireceksiniz ve sonrasında da blogger panelinizden etkinleştireceksiniz.

hafsel hafsel Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam önce google hesabınızla bloggera giriş yapıp bir blog alacaksınız.sonra blogun ayarlar kısmında özel alan adı yönlendirmesi var.oraya blog.site.com yazın size bir kaç kod verecek.sonra cpanelden giriş yapıp subdomain oluşturun.sonra cpanlde zone ediör var oradan oluşturduğunuz subdomainin ayarlarına girip bloggerin size verdiği cname kodlarını istedikleri gibi kaydedin.yazıyla anca bu kadar anlatabildim umarım anladınız :)

• Üyelik 05.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 924
  • Beğeniler 219 / 226
  • Ticaret 24, (%100)

Onur Batur adlı üyeden alıntı

Hocam İsimtescil ile subdomain açma anlatımı blogumda yapmıştım eğer lazımsa yardımcı olayım?

Hocam domain isimtescilde değil.Ayrıca konunuzu bu konu ile ilgili arama yaparken görmüştüm.Tam olarak aradığım bu değil.Teşekkürler cevabınız için.

Yakupcetin adlı üyeden alıntı

DNS Yönetiminden Blog.alanadı.com mu tanımlayacaksınız ve A kaydı olarak Blogger'ın ghs.google.com olması lazım bu adrese yönlendireceksiniz ve sonrasında da blogger panelinizden etkinleştireceksiniz.

Cpanelde cname erişimim yok.Host firmasına aşağıdakileri verdim eklediklerini söylediler.2 gün beklememe rağmen yönlenme olmadı.

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]CNAME Etiketi / Ana Makine: TF4CSACO655R[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]CNAME Hedefi / Hedef: gv-MTLAEL3NPN2OL5.dv.googlehosted.com.[/FONT][/COLOR]

hafsel adlı üyeden alıntı

Hocam önce google hesabınızla bloggera giriş yapıp bir blog alacaksınız.sonra blogun ayarlar kısmında özel alan adı yönlendirmesi var.oraya blog.site.com yazın size bir kaç kod verecek.sonra cpanelden giriş yapıp subdomain oluşturun.sonra cpanlde zone ediör var oradan oluşturduğunuz subdomainin ayarlarına girip bloggerin size verdiği cname kodlarını istedikleri gibi kaydedin.yazıyla anca bu kadar anlatabildim umarım anladınız :)

Hocam şunu biraz görsel bir anlatım yapabilir misiniz.Bu arada cpanelde dns zone erişimim yok.Host firmasına aşağıda ki cname bilgilerini verdim ve eklediklerini söylediler.Bunun dışında yapılacak bişey var mı bu konuda bir resimli anlatım olursa çok iyi olur cidden.

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]CNAME Etiketi / Ana Makine: TF4CSACO655R[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]CNAME Hedefi / Hedef: gv-MTLAEL3NPN2OL5.dv.googlehosted.com.[/FONT][/COLOR]

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al