lostyazilim

Tablet PC HDMI Bağlantısında Ses Sorunu

3 Mesajlar 5.055 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

5-6 gün önce bir tablet satın aldım. İçerisinde Android 4.1.1 işletim sistemi yer almakta ben bu tableti mini HDMI kablosu ile LED TV'ye bağlıyorum fakat hem tabletten hem televizyondan ses gelince çift ses seyir keyfi kaçıyor. Tabletten sesi kısınca televizyondanda kısılıyor herhangi bir çözüm bulamadım yardımcı olmanızı rica ederim. İyi forumlar.

wmaraci
reklam

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
HDMI kablosunda ses ayarını yapmak. Bilgisayardan LCD’ye HDMI kablosuyla görüntü aktarırken ses sorunu yaşıyorsanız bu yazımızı okuyun.
Masaüstü veya dizüstü bilgisayardan lcd televizyona görüntü aktarmak istediğimizde yüksek çözünürlüklü görüntü için HDMI kablosu kullanmak gerekir. Bunun olabilmesi için bilgisayarımızın HDMI çıkışı olmalıdır.
İnternet ortamında forumlarda çokça bahsedilen bir sorundan bahsedeceğiz.
Bilgisayar ve LCD ekranı birbirine bağlamak istediğimizde ses aktarımında sorun olabilir.
Bilgisayarınızın HDMI çıkışı ses çıkışı da yapmaktadır. Fakat bu özelliğin aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Özellikle Vista kullanıcıları bu konuda sıkıntı yaşamaktadır.
HDMI’ye ses vermek için;

Denetim Masasına gidin.

Ses bağlantısına tıklayın.

Açılan ekranda ses çıkış yuvaları görünecektir.

Bizim ekranımızda Samsung marka birLCD televizyon bağlı

HD audo yazan çıkışa sağ tıklayarak varsayılan olarak ayarlayın. Bu sayede HDMI kablosuyla ses aktarımı aktif hale gelir.
Bu seçenek işaretlendiğinde bilgisayarınızın ana ses çıkışı (hoparlörler) kapanacaktır. HDMI kabloyu çıkardığınızda hoparlörler otomatik açılmazsa hoparlörleri varsayılan olarak işaretleyin.
Bu yazıdan da anlaşılabileceği gibi HDMI kablolarıyla ses iletmek mümkündür

Kaynak: http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/226925-hdmi-ses-sorunu-giderilmesi.html

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Hocam teşekkürlerde ben Android için sordum böyle seçeneklere ulaşamıyorum ben tabletten android çünkü. Teşekkür ederim araştırmanız için.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al