-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba ben bir başlık altında okuduğum kadarıyla bir arkdaşımız ping servislerinden bahsediyor.ne işe yarıyorlar nasıl kullanılıyorlar bilen bir arkadaşımız bana yardımcı olurmu?siteden öğrendiklerimin arasında pagerank backlink fln var.ama tam anlamadım bu pingletmeyi.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Pinglemek demek yazılarınızın çabuk indexlenmesini sağlar ping siteleri googlenin çok girdiği sitelerdir sizin sitenizi bu sitelere eklerler ve google sizi daha çabuk gördüğü için yazılarınız daha çabuk indexlenir
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Kısaca bahsetmek gerekirse:
Ping servisleri büyük veri depolarıdır. Blogumuza veya sitemize bir yazı yazdıktan sonra yazı bu servislere ping atılarak kaydedilir. Genel olarak en az PR7 değerine sahiptirler. Tabi bu da bu servislerin google botları tarafından sıklıkla ziyaret edilmesi anlamına gelmektedir. Google botlarının bu siteleri ziyaret etmesi sonucu bizim yazılarımızda google botları tarafından farkedilir ve bot sitemizdeki yazıya gelir. Bu da sitemizde yazdığımız yazının çok çabuk indexlenmesini sağlar.
Yani amaç o sayfayı google botlarına olabildiğince çabuk haber vermek, farkettirmektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
teşekkür ederim.indexlemek demek ne oluyor?yani googleda tanıttığım sitemin arama sonuçlarında çıkıcağı yeri bir an önce tespit mi ediyor?
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Aynen. Bir şeyin indexlenmesi demek google veritabanına kaydedilmiş ve artık arama sonuçlarında görünüyor olması demektir.
İstediğimiz sayfanın bir an önce arama sonuçlarında görünür hale gelmesini sağlamak içinde ping servislerini kullanırız. Çünkü bu servisler arama motorları botları tarafından sıkça ziyaret edilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
İndexlemek demek yazdığın yazının googlede daha çabuk çıkması demek
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
teşekkür ederim.peki ping nasıl atılır o büyük sitelere?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
özel sektör
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bura da sorularına cevap bulabilirsin
yada
Yandex amca sana yardımcı olacaktır
Ping atmak nedir? Ping atmak ne işe yarar?Ping, herhangi bir sitenin sizin sitenizden haberdar olması demektir. Yani sizler Google’a ping attığınız zaman Google’a “Hey, ben bu adresteyim ve sana Ping atıyorum. Sen de botlarını benim bu sayfaya gönder ve beni arama motoruna müdahil et.” Google’da bu mesajı Ping sayesinde alır, botlarını sitenize yönlendirir.
örnek ping servisi
https://www.youtube.com/c/delidoktoru
Adabımızdandır; veda etmez, müsaade isteriz.
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
En popüler ping servisi:
http://pingomatic.comVe bunun gibi sitelere girip el ile yazını pingletebilirsin.
Eğer wordpress kullanıyorsan bu işi otomatik hale getirebilirsin. Detaylı bilgi için:
-
-
Yaş/Cinsiyet
56 / E
-
Meslek
serbest pazarlama
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yeni yapılan her güncellemeden sonra haftada bir pingleme yapılabilir ama,hiçbir güncelleme yapmadan hergün sürekli pingleme yaparsanız siteniz google tarafında banlanabilir.