3D oyunlar genellikle pek çoğumuzun severek oynadığı oyunlardandır. Bunun nedeni görsel olarak oldukça cazibeli olmaları ve aynı zamanda gerçekçi görünümleridir. Dolayısıyla bu oyunların oldukça farklı çeşitleri bulunmaktadır. Hemen hemen herkes kendi zevkine göre bu oyunları oynayabilmektedir.
Genellikle 3D oyunları oynamak isteyen kişilerin bilgisayarında Unity Web Player’ın yüklü olması gereği vardır. Söz konusu oyunlarda sizin kahramanın yerine geçmeniz söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle 3D oyunlar hayal gücünüze de hitap eden oyunlar olarak değerlendirilebilmektedir. Aynı zamanda en az 1 GB ram belleğinizin olması da oyunu rahatlıkla indirmenizi sağlayacaktır.

Bazı oyunlar yabancı kaynaklı olduğu için oynamak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ancak gerçeklik efektlerini başka oyunlarda bulmanız mümkün olmayacaktır. Pek çok farklı kategoride oyun olsa da söz konusu oyunlar genellikle savaş oyunları olduğu zaman daha çok ilgi toplamaktadır. 3D savaş oyunlarına ilgi oldukça büyüktür. Bunun ardından yarış oyunları gelmektedir. Pek çok kişi online olarak hem de üç boyutlu oyun oynamaktan oldukça hoşlanmaktadır.
Beyninizin algılayabileceği derinlik, uzaklık ve yükseklik bilgisi sağlayan bu oyunlar sizi bambaşka bir dünyaya götürecektir. 3D nişan oyunları ve dövüş oyunları da oldukça popülerdir. 3D oyunlar arasından herhangi birini seçtiğinizde önemli olan ortama hemen adapte olabilmek ve oyunun ruhunu yaşamaktır. Flash oyunlarından sıkılan ve gerçekçi oyun oynamak isteyenleri severek oynayacakları bu oyunlar gitgide daha farklı özelliklerle zenginleşmektedir.

3D Oyun oyna: http://www.oyunbes.net/kat/3d-oyunlar