Her blog sitesi açmak isteyenlerin aklına takılan sorulardan bir tanesi hangi servisi kullanmalıyımdır. Şu an iki tane başlıca sistem vardır. İşte bunlar wordpress ve blogger. Ben kendim iki sistemide kullandım. Şimdi bu iki sistemin farklılıklarını sıralamaya geldi.
Maliyet; açısından blogger size avantaj sağlar. Çünkü google bu hizmeti size ücretsiz olarak veriyor. Eğer domain alıp blogger’a yönlendirecekseniz sadece domain fiyatını ödersiniz. WordPress ise bu konuda biraz sıkıntılı çünkü wordpress kullanmak için bize bir host lazım ve bu arada bir alan adı. Alan adı sabit bir fiyat fakat hosting ihtiyacınız giderek artabilir.
Temalar; açısından wordpress daha önde diyebilirim. Son zamanlarda blogger temalarında büyük bir ilerleme olduysa da wordpress şu an tema konusunda daha iyi durumda. WordPress temaları o kadar ilerledi ki kurumsal sitelerden tutun forum sitelerine kadar yolu var.
Eklentiler; konusunda konuşmaya pek gerek yok diyorum.Wordpress işlerinizi artık nerdeyse eklentiler sayesinde hallediyorsunuz. Seo,sitemap,iletişim forumları gibi bir çok şeyi eklentiler sayesinde rahatlıkla yapabiliyoruz. Yani hiç bir kod bilgisi olmadan bile bir wodpress sitesini rahatlıkla yönetebiliriz.
Seo; açısından kafanız karışabilir. Çünkü blogger, googlenin bir hizmeti olduğundan google kıyak geçebilir diye düşünebilirsiniz. Bu düşünce doğru olsa bile blogger ile seo için yaptığımız şeyler kısıtlıdır. WordPress siteleri ile bu açığı kapatabilirsiniz.
Kategorizasyon – Sınıflandırma; konusunda blogger gerçekten çok zayıf. WordPress ile kategori ve sınıflandırma gerçekten ama gerçekten çok basit. Ben olsan blogger sistemini iyi bir toparlardım :) .
Esneklik; açısında wordpress daha iyi diyebilirim. Zaten blogger ile sadece yazıp,yayınlıyoruz. WordPress ise başlangıç düzeyinden ileri düzeydeki webmaster için farklı çözümler geliştiriyor.
Bana soracak olursanız wordpress mi yoksa blogger mı? Ben düşünmeden blogger derim çünkü düşünürsem wordpress derim :D Tabi wordpress derim ne diyeceğim başka.
Kaynak:
PAYLAŞAN ADAM