Hemen hemen çoğumuz alışveriş sitelerine giriş yaparız ya da bu siteler üzerinden alışveriş yaparız. Peki bu sitelerin nasıl kurulduğuna, online kredi kartlarından nasıl ödeme aldıklarına, ürün siparişlerini nasıl karşıladıklarına, kısacası sistemin nasıl kurulup devam ettirildiğine dair bir bilginiz var mı ? Olmayanlar için anlatalım.



Şirket Açılması

Öncelikle şirket sahibi olunması gerekiyor. Bu şirketin anonim şirketi, şahıs şirketi ya da limited şirketi olması fark etmiyor. Sadece devlete yapacağınız satışlar üzerinden şirketiniz sayesinde vergi vermeniz yeterli.

E-ticaret Yazılımı Satın Alınması

E-ticaret yazılımlarından herhangi bir tanesi kullanılıyor. Özel olarak hazırlanmış olan eticaret paketleri bulunmakta. Bunlar satın alınarak ya da özel tasarımlı ve yazılımlı siteler yaptırılarak sipariş, ürün ekleme vb. özelliklerin siteye eklenmesi sağlanıyor.

Ödeme Sistemlerinin Entegrasyonu

E-ticaret sitesine kullanılacak olan ödeme sistemlerinin entegrasyonu sağlanıyor. Örneğin kredi kartı ile ödeme alınacak ise sanal pos kurulumu yapılıyor. Havale ya da kargo ile kapıda ödeme sistemleri yazılım üzerinden manuel olarak yaptırılabiliyor.

Kargo ile Anlaşma

Ürün teslimatı yapabilmek için bir kargo ile anlaşma yapılıyor. Bunun için bir hesap açtırmanız yeterli oluyor.

Müşteri çekebilmek için Tanıtım Çalışmaları

Sistem kurulduktan sonra ürün satışı yapabilmek için SEO çalışmaları, reklamlar, tanıtımlar, mail marketing sektörü, sosyal medya kullanılıyor. Sistemi kurmak biraz uzun görünüyor. Ancak doğru stratejiler ile gidildiğinde kullanılan e-ticaret ürünleri satışların hızlı bir şekilde artmasını sağlayabiliyor.