lostyazilim
tr.link

Ücretli Tema Yapımında Aşırı Fiyatlar.

32 Mesajlar 3.947 Okunma
lstbozum
tr.link

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6013
  • Beğeniler 3911 / 3920
  • Ticaret 6, (%100)

oceanmist adlı üyeden alıntı

Maalesef ben sizler kadar bilgili bir webmaster değilim, bu ülkede askeri ücret 800 lira efendi.

Bu ülkede mühendis ücreti ne kadar peki? Kardeşim sen kapıcı çalıştırmayacaksın bu temayı yaptırırken. Tasarımcı veya yazılımcı çalıştıracaksın. Ödediğin para YAZILIMCI PARASI! Bu forumdaki 2 modda senin temanı yapmaya harcayacağı zamanda zaten o kadar para kazanıyorlarki sana da o fiyatı veriyorlar.

Eğer kaliteli yazılımcıya verecek param yok diyorsan git daha uygun fiyata yapan bir öğrenci veya yazılımcı bul. Ama şunuda iyi bil. Ucuz etin yahnisi olmaz.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

wmaraci
reklam

OkanSaglam OkanSaglam www.okansaglam.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 101 / 72
  • Ticaret 15, (%100)

Yukarıda verdiğim sitenin sadece ana sayfasını istedim ben arkadaş, 10 tane kutu yapmak nasıl 500 lira ediyor, el-insaf. Ve bunu yapanlar burada modluk yapıyor.

İsteyen istediği fiyatı vermekte özgürdür diye düşünüyorum? İsteyen kişi yaptırır istemeyen başka alternatiflere bakar bu olay bu kadar basittir. Özel mesajda öğrenciyim dediniz bizde öğrenciyiz bir çoğumuz öğrenci burada. Bu kazıklanma gibi bir durum değil yanlış düşünmektesiniz. Kimse kimseyi kazıklamıyor şu olayda, bir çoğumuz bu tür işleri yaparken zaman harcarız. Bu ücretlendirmelerde zaman'a göre belirtilir genellikle. Neyse fazla uzatmanın bir anlamı yok. İsteyen istediği kişiye istediği fiyata yaptırabilir, bu tarz bir konu açmanız saçma olmuş.

oceanmist oceanmist Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Psycho adlı üyeden alıntı

Yahu bilerek mi hala daha aynı şeyi söylüyorsunuz? 2 mesajımda bahsettim, hala daha aynı şey.

Elin yabancısı 50$'a yaptığı temayı bir kişiye değil 100 kişiye satıyor, 5.000$ para kazanıyor. Eğer özel yaptırmak istersen senden yine bu kadar fiyat alacaklar çünkü adam sadece sana çalışacak.

Profesyonel bir tasarımcı çalıştırmak 50$ mı sanıyorsun? Ya da bir mühendis çalıştırmak?

Eğer bütçen yetmiyorsa herkesin kullandığı 50 dolarlık temayı satın alırsın. Yok hayır ben özel bir yazılım istiyorum dersen bu kişinin parasını ödeyeceksin.

Ben de sana diyorum ki, bu tema kişiye özel değil, dünyaca ünlü bir mobil uygulama sitesinin kullandığı oldukça pratik, işe yarar beğenilen bir tema.

Herkesin kullandığı 50 dolarlık tema sizin yaptıklarınızdan çok daha iyi kafanız rahat olsun.

Özel bir yazılım dediğin nedir senin arkadaş, bir sitenin ana sayfasını istiyorum, yani var olan bir şeyden bahsediyorum sana, bunu kopya çekerek tema yapıyorsun, bu mu özel dediğin?!

Ek Olarak:

Okan Sağlam adlı üyeden alıntı

İsteyen istediği fiyatı vermekte özgürdür diye düşünüyorum? İsteyen kişi yaptırır istemeyen başka alternatiflere bakar bu olay bu kadar basittir. Özel mesajda öğrenciyim dediniz bizde öğrenciyiz bir çoğumuz öğrenci burada. Bu kazıklanma gibi bir durum değil yanlış düşünmektesiniz. Kimse kimseyi kazıklamıyor şu olayda, bir çoğumuz bu tür işleri yaparken zaman harcarız. Bu ücretlendirmelerde zaman'a göre belirtilir genellikle. Neyse fazla uzatmanın bir anlamı yok. İsteyen istediği kişiye istediği fiyata yaptırabilir, bu tarz bir konu açmanız saçma olmuş.

Aynen öyle, bende verdiğiniz rakamın aşırı olduğunu belirtir bir konu açtım, sanırım forum kurallarına da aykırı değildir.

ErolSemin ErolSemin Konnekşın.... Kullanıcı
  • Üyelik 11.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Kaynak
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 357
  • Beğeniler 101 / 80
  • Ticaret 13, (%100)
Size ait olmayan bir temayı yaptırmakla birlikle sitenin telif haklarını ihlal ettiğiniz yada etmek istidiğinizin farkındasınızdır umarım,bu tarz benzer çalışmalar da önerim site ile görüşün ve temayı isteyin.Komik rakamlara iş vermeyin.

Konu sahibi arkadaşımı; tasarım konusunda bilgisiz sanırım verilen emeği bilmiyor olsa gerek bu itaflarına karşın,şahsen ben bunu anladım,tasarımı resim defterine resim çizmek sanıyor emeği ve yoruculuğu düşünemediğiniz kadar zordur herşey hayal gücü değildir.

Eğer sen bir melodi olsaydın,...
wmaraci
wmaraci

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6013
  • Beğeniler 3911 / 3920
  • Ticaret 6, (%100)

Herkesin kullandığı 50 dolarlık tema sizin yaptıklarınızdan çok daha iyi kafanız rahat olsun.

Allah allah... Biz ne desek boş vallahi. Biz diyoruz özel yazılım istiyorsun o yüzden pahalı, sen diyorsun herkesin kullandığı tema sizden iyi. Git o tema yapımcısına bir mesaj at. Ben böyle böyle tema yaptırmak istiyorum de. Bakalım senden ne kadar para isteyecek.

Ha benim özel yazılım yaptırmaya param yetmez mi diyorsun? O zaman git herkesin kullandığı 50$ dolarlık temayı satın al.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

• Üyelik 22.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Psycho adlı üyeden alıntı

Bu ülkede mühendis ücreti ne kadar peki? Kardeşim sen kapıcı çalıştırmayacaksın bu temayı yaptırırken. Tasarımcı veya yazılımcı çalıştıracaksın. Ödediğin para YAZILIMCI PARASI! Bu forumdaki 2 modda senin temanı yapmaya harcayacağı zamanda zaten o kadar para kazanıyorlarki sana da o fiyatı veriyorlar.

Eğer kaliteli yazılımcıya verecek param yok diyorsan git daha uygun fiyata yapan bir öğrenci veya yazılımcı bul. Ama şunuda iyi bil. Ucuz etin yahnisi olmaz.

Ne mühendisliği ya, 10 tane kutulı bir ana sayfa talep ettim ben hangi mühendislikten bahsediyorsun sen? sıfırdan birşeyler mi yarattın, ben temanın her noktasına karışıp bir şeyler mi eklettim. Sana bir site verdim ve kopyala dedim, bu mu mühendislik.
İşinize gelmeyince tabi böyle oluyor. Kusura bakmayın bu konu sizin gibiler için sürekli güncellenecek.

OkanSaglam OkanSaglam www.okansaglam.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 101 / 72
  • Ticaret 15, (%100)

Aynen öyle, bende verdiğiniz rakamın aşırı olduğunu belirtir bir konu açtım, sanırım forum kurallarına da aykırı değildir.

Dilediğiniz gibi açabilirsiniz sorun yok. Rakamın aşırı olduğu konusundada hala yanlış düşünmektesiniz. Psycho'nun yorumlarını tekrar tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Bazı bölümleri anlamadığınızı düşünüyorum.

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)
evet bazıları aşırı fiyat veriyor olabilir
bazıları da çok çok az fiyat vererek piyasayı öldürüyor olabilir

serbest piyasa. isteyen istediğini yapar.
sizin yapılmasını istediğiniz örnek siteyi görmediğim için birşey diyemeyeceğim

birkaç kez denmiş zaten ama ben yine de açıklık getireyim.
eğer themeforestte temaların 50$ a satıldığında size özel yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
siz tek siteye 50$ a alıyorsunuz. buna regular license deniyor.

gerçekten bir tema yaptırmak isterseniz "extended license" kısmına bakacaksınız. 1.500$ 3.000$ arası değişir.

100 tl ye iş verebilirsiniz. ama sonra lütfen konu açmayın xxx kişisi işi bıraktı ya da istediğim gibi tema teslim etmedi diye.

ozergul.net/com

• Üyelik 22.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Okan Sağlam adlı üyeden alıntı

Dilediğiniz gibi açabilirsiniz sorun yok. Rakamın aşırı olduğu konusundada hala yanlış düşünmektesiniz. Psycho'nun yorumlarını tekrar tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Bazı bölümleri anlamadığınızı düşünüyorum.

O zaman sıkıntı yok. Size hayırlı işler.

Can Tanesi Can Tanesi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek ......
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 52 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Sakın bu fiyata yaptırmayın.Yazık.

Daha önce şahit olduğum bir olaydır.
250 temam var diyen şahsın bir yabancı siteden editleyip de sattığı tema olduğu sonradan ortaya çıkmıştı.

Bedelse Dünyaya Bir Türk,İşte O Türk '' Atatürk''
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al