lostyazilim
tr.link

Karşı Bildirimde Bulunmak Başıma İş Açar mı?

8 Mesajlar 4.227 Okunma
lstbozum
tr.link

Ersumer Ersumer songemi.net Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Psikolojik Danışman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)
Arkadaşlar 2 adet videodan telif hakkı ihtarı yedim. 1. ihtarda youtubeye mail yazdım cevabı videoyu oynatmaya devam edebilirsiniz idi. Fakat aradan 8 gün geçti ve o video kanal ayarlarında telif hakkı durumunda hala görünüyor. Video yöneticisindeki Telif Hakkı Bildirimlerinde ise görünmüyor. Bu neden kaynaklanır?

2. ihtar yediğim videoya karşı bildirimde bulunmuştum. Youtubenin cevabı ise;

"Karşı bildiriminizi bize sağladığınız bilgilerle işleme alamadık.

Bir karşı bildirimin eksiksiz olması için belirli birkaç öğe içermesi gerekir. Karşı bildiriminizi yeniden göndermek isterseniz gönderiminizin eksiksiz olduğundan emin olmanın en iyi yolu karşı bildirim formumuzu kullanmaktır.

Karşı bildirim gönderdiğinizde kişisel bilgilerinizin asıl davacıya açıklanmasını onayladığınızı lütfen unutmayın. Ayrıca, bu yasal süreçte davacının, içeriğin YouTube'a yeniden yüklenmesini önlemek için size dava açmak zorunda kalacağını da lütfen unutmayın." oldu.

Şimdi yeniden karşı bildirimde bulunmak istiyorum ama bunun başıma iş açmasından çekiniyorum. Dava, mahkeme filan gibi sözler beni hep ürkütmüştür.

Telif hakkı yememe sebep olan şahıs ve video;
http://www.youtube.com/user/ViralVideoLab
http://www.youtube.com/watch?v=t2sozrof3HY&feature=c4-overview&list=UUYCFeGE0Y8QlWJsho8-r1_w

Adama kanalının hakkında kısmında baya düz gitmişler. Anlaşılan çokca kimsenin canını yakmış.
Şimdi ben bu videoyu bu adamın kanalından indirmedim. Tamamen logosuz bir başka siteden indirmiş ve youtubeye yüklemiştim.

Bu şahsiyetin bu videonun telif hakkına sahip olduğunu ispatlaması mümkün müdür?
Ve tekrar karşı bildirim gönderip kanalımı kurtarmalı mıyım?
İçerde 300 dolar birikti. Bir telif daha yersem paramı alamam malum.
Fikri ve bu konularda tecrübeli olanlar lütfen yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim ...

wmaraci
reklam

cemil2006 cemil2006 http://europe-movies.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek çalışmıyorum
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 3, (%100)
2 telif yediysen zaten kanalın çok riskli,yerinde olsam videolarımı özel yaparım ve 300 doları bitirene kadar hiç bir şeyle uğraşmam.Karşı bildirim olayı ise çok tehlikeli diye biliyorum.Youtube genelde ilk yükleyene tölerans tanıyor bizzat tecrubelerimden söylüyorum bende telif atmıştım daha öncesi( ama haklı bir sebepten).Videolarını özel yap bu kanalında ve başka bir kanal aç oraya videolarını yükle yoluna devam et.Bol kazançlar.

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

cemil2006 adlı üyeden alıntı

2 telif yediysen zaten kanalın çok riskli,yerinde olsam videolarımı özel yaparım ve 300 doları bitirene kadar hiç bir şeyle uğraşmam.Karşı bildirim olayı ise çok tehlikeli diye biliyorum.Youtube genelde ilk yükleyene tölerans tanıyor bizzat tecrubelerimden söylüyorum bende telif atmıştım daha öncesi( ama haklı bir sebepten).Videolarını özel yap bu kanalında ve başka bir kanal aç oraya videolarını yükle yoluna devam et.Bol kazançlar.

Fakat 1. teliften aklandım ... Yine de risk taşır mı?
ben tedbiren 2. ihtardan sonra yeni bir hesap açtım zaten ... Ama söz konusu videonun telifinin kendisinde olduğunu ispatlaması gerekmez mi karşı tarafın?

• Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek çalışmıyorum
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 3, (%100)
Evet ama şöyle bir şey var ben telif atarken telif formuna doldururken yanılmıyorsam şöyle bir seçenek vardı,videoyu youtube ilk yükleyen benim ve benim videomu kopyaladığı gibisinden.Karşı bildirim hakkında fazla tecrübem yok.Aklandığın videodan sorun çıkarmazda telifli kanal az kazandırıyor diye söylenti var.Yerinde olsam hiç uğraşmazdım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

Evet ama şöyle bir şey var ben telif atarken telif formuna doldururken yanılmıyorsam şöyle bir seçenek vardı,videoyu youtube ilk yükleyen benim ve benim videomu kopyaladığı gibisinden.Karşı bildirim hakkında fazla tecrübem yok.Aklandığın videodan sorun çıkarmazda telifli kanal az kazandırıyor diye söylenti var.Yerinde olsam hiç uğraşmazdım.

Şöyle yapsam; Kanalımdaki bütün videoları kaldırsam ve altı ay boyunca kanalıma hiç dokunmasam problem olur mu sizce? Yada sadece temiz ve problemsiz videolar yüklesem yeni baştan.
Bu arada diğer hesabımla ilgilenir ve onu da geliştiririm. Telif yediğim kanalımda 370 civarı abonem var. Bu aboneleri de kaybetmek istemiyorum aslında ...

• Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek çalışmıyorum
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 3, (%100)
Aboneleri kaybetmek istemiyorsan kesin telif gelmicek videolarını kalsın yani kendi özgün videoların.Süpheli tüm videolarını sil.Karşı bildirimde bulunup haksız çıkman kötü sonuçlar dogurur.Ben telif gelmesi süpheli oldugu videolarımı başka kanalıma atıyorum abonesi olmayan kanalıma.

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

Aboneleri kaybetmek istemiyorsan kesin telif gelmicek videolarını kalsın yani kendi özgün videoların.Süpheli tüm videolarını sil.Karşı bildirimde bulunup haksız çıkman kötü sonuçlar dogurur.Ben telif gelmesi süpheli oldugu videolarımı başka kanalıma atıyorum abonesi olmayan kanalıma.

Şüpheli videolarımın hepsini sildim zaten ilk teliften sonra. Şimdi şu karşı bildirimde bulunduğum muhtereme mail attım uygun bir dille. Bütün videoları da özel yaptım. Şahıstan gelecek cevaba göre hareket edeceğim. Telifi geri çekerse videoları eski haline getiririm. Yok kıllık yaparsa ben de bu defa bütün videoları siler 6 ayın dolmasını beklerim. Sadece problemsiz videolar yüklerim 3-5 adet arada. O da abonelerimi kaybetmemek için. Bakalım hayırlısı. Aslında videonun telifini ispatlayamayacağından emin olsam üstüne gideceğim ama emin olamıyorum işte.

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler ...

Yrlmz Yrlmz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Kamu
  • Konum Konya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 794
  • Beğeniler 24 / 137
  • Ticaret 5, (%100)
Bol bol karşı bildirimde bulunun. İhtarınız kalkacaktır.

Elbet birgün...
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al