lostyazilim
tr.link

Excel Tablolarını Html-php'ye aktarma

5 Mesajlar 1.664 Okunma
acebozum
tr.link

kmlylmz kmlylmz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba,

Excel'de bir tablo hazırladım. Kurumsal bir tablo olduğu için burada paylaşmak pek doğru olmaz. Tablonun en-boy oranlarını girdiğimizde, bir tabelanın fiyatını, ondan elde edeceğimiz kâr oranlarını vs. detaylı şekilde ayarlayan birçok formülle bir sistem ayarladık.

Sorum şu ki, bu tablonun birkaç özelliğini gizleyerek, müşterilerin görmesi gereken kısmı (kâr oranımızı falan görmeleri doğru olmaz :) ) bir web sayfasına aktarmak istiyorum.

En-boy kısmını müşteri web sitemiz üzerinden girebilecek, direkt fiyatları görecek. Yani kendi istediği ölçülerde bir tabelanın kaç liraya satın alabileceğini gösterecek bir sistem olacak.

Bunu doğrudan excel üzerinden çekme şansımız var mıdır? Formülleri işlevselliğini kaybetmeyecek şekilde.

Örnek göstermek gerekirse http://www.sorubak.com/lys.php sayfasında örneğin Türkçe'de doğru ve yanlış sayımızı yazınca hemen neti hesaplıyor. Ekstra bir sayfaya yönlendirmeyecek yani.

Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar herkese :)

wmaraci
reklam

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Phpden excel'den işlevsellik aktarma diye bir şey yok diyebiliyorum.Onun için php ile bir uygulama yaptırman gerekiyor diye biliyorum

• Üyelik 03.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
phpde biraz değişiklik yapabiliyorum ihtiyacıma göre. ama yazma için o kadar bilgiye sahip değilim maalesef. illa php olacak diye bir şartım yok. bir şekilde online hesaplama yapabilmeye ihtiyacım var.

yorumunuz için teşekkür ederim :)

Gokhan01 Gokhan01 Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Adana
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 485
  • Beğeniler 93 / 108
  • Ticaret 18, (%100)
şöyle yapabilirsiniz php dede excel fonksiyonlarını kullanabilirsiniz ama ayını mantikda değil böyle verdiğiniz örnekdeki gibi yaparsanız. ha diyorsunuz ki belli sayısal verilerin bilinmesini istemiyoruz zaten orda script yazıcaksınız onu siteye yüklerken şifrelerseniz görünmez zaten hocam kaynak kodlara baksada göremez ki zaten müşterileriniz ileri derece webtasarımdan anlamıyorsa zor bulur

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
Zaten hesaplamaları takip ederek muhtemelen hesabın içeriğini bulabilirler. Ama bariz ortada olmasını istemiyorum; o kısmı kendim halledebilirim zaten. Bir tek, excel fonksiyonlarını php'de nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum.

mesela a1'e 60cm, b1'e 70cm yazıldığında tabelanın standart boyutlarına göre bir ölçü vermesini istiyordum. daha sonra geliştirerek o ölçülere göre fiyat, kar, kdv oranlarını falan da entegre ettik. verdiğim örnektekine benzer bir sistem olacak, biraz daha ayrıntılı olacak.

(yahu bir ton hesap yapıyorsun, ince düşünüyorsun da neden php olarak kaydettirmiyorsun vicdansız excel)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al