İlk olarak sitemi tanıtmak için bir tanıtım yazısı mı yazsam diye düşündüm, sonrasında ise herkes bu şekilde yapıyor ve insanlara da faydalı olacak bir şekilde bu işi nasıl yaparım diye düşündüm ve hem bir filmin incelemesi şeklinde olsun hem de sitemi tanıtayım dedim. Bu gün yine kafamda bir ses “ aç bir film izle ” dediğini hissettim ve şöyle bir internet âlemine dalayım dedim. İntenette dolanırken bir sitede gördüğüm ve çok hoşuma giden bir filmi Guzaarish izle başlığı altında sizlerle paylaşmak istedim. Peki, bu filmi özel yapan şey nedir? İlk olarak dikkatimi çeken her zaman imdb puanları olmuştur filmlerde. Bu filme de 7,2 puan verilince bir konusunu okuyayım dedim.

Guzaarish filminin konusu gayet ilgi çekici bir meslek olan sihirbazlık üzerine işlenmiş bir hayatın öyküsü niteliğinde. Hepimiz de biliyoruz ki son günlerde çıkan Sihirbazlar çetesi izle filmi büyük bir başarı ve övgü topladı ve ilk dikkati çeken ismi oldu muhakkak ki. Ya da benim için illüzyon ve hokkabazlık ilgimi çektiği için o şekilde düşünmüş olabilirim. Bilemiyorum. Neyse bu filmde de genç bir adam olan Ethan Mascarenhas’ın hayali de bir gün büyük bir sihirbaz olmak. Bazı insanlar mesleklerini para kazanmak için yapar bazıları da hayallerini gerçekleştirmek adına sevdiği işleri yaparlar. Ethan da sevdiği işi hayalleri için yapan ve iyi bir konuma gelebilmek için çok çalışan bir gençtir. Uzun zamandır bu ille uğraşan Ethan için hayatının anlamı olan sihirbazlık aynı zamanda onun hayatını karartan da olacaktır ve bunu genç yaşında acı bir olay sonucunda anlayacaktır. Yine bir gün çalışmaları sırasında gerçekleşen talihsiz bir kaza sonucu ömrünün sonuna kadar tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan Ethan için o güzel günler geride kalmış artık sadece eski bir hastane odasındaki yatağı ve yanı başında duran tekerlekli sandalyesi vardır. Bu kadar ani gerçekleşen olayın şokunu ve yaşadığı travmaları atlatmasında en büyük pay sahibi olan kişi de her gün dertlerini paylaştığı hastane hemşiresi Sofia olacaktır. Artık Ethan için her gün bitmek bilmeyen bit yıl gibi gelmekte ve zamanın ne kadar acı verici bir şey olduğunu daha net anlamaktadır. Son günlerde bu sıkıntıdan olsa gerek bir kitap yazmaya başlayan Ethan için bir nebze de olsa uğraşabileceği ve vakit geçirebileceği bir alan oluşmuştur. Sihirbazlık üzerine yazdığı bu kitap onun tek gerçek sırdaşı konuma gelmiş olsa da artık bu şekilde yaşamak ve ölümü beklemek istemeyen Ethan’nın bir karar alması gerekiyordur. Her şeyi bir kenara atan ve hayatının sonu için bir bitiş çizgisi niteliği taşıyan bu karı alabilecek gücü kendisinde bulacak mıdır? Yoksa her birisi biri birinin aynı olan günlerin sıra ile ve acı dolu olarak geçmesini mi izleyecektir.

Sizlere bu filmi anlatmamdaki bir diğer nedenler ise öncelikle Hint filmleri izlemeyi seven birisi olarak duygu yoğunluğu yüksek film izlemeyi her zaman sevmişimdir. Diğer neden ise en başta da bahsettiğim gibi bu filme ait yorumların çok olumlu olması ve neredeyse tüm yorumlarda geçen “ağlamak isteyen bu filmi izlesin” tarzında kelimelerin bulunması olmuştur. Bu arada daha filmi izlemedim. Bu yazmış olduklarımı filmin konusunu okuyarak yazdığımı belirteyim.

Amma da yazmışım ha. Bir de izlesem kitap yazardım herhalde. :) Herkese iyi seyirler.

yeni film siteniz: BiFilmizle.org