lostyazilim

MD5 Çözülmüyor, Lütfen Acil Yardım

19 Mesajlar 2.698 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
crypter'ı araştırabilirsin.
epoost

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Pyrotoxin Pyrotoxin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Php Yazilimci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 10 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

epoost adlı üyeden alıntı

Bu daha faydalı oldu, sitelerden copy-paste yaparak çözmekten bahsetmemiştim, tamda bu dediğinden bahsettim, biraz daha ayrıntılı neler yapabiliriz?

bu işlem yıllarını alır elinde düzgün bilgisayar yoksa. burada çözmeye çalıştığınız klavyenizde gördüğünüz bütün tuşların n karakterde kombinasyonundan bahsediyoruz. bilmiyorum olayın büyüklüğünü anlaya biliyormusunuz

epoost epoost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Boştayım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
evet farkındayım, ama dediğiniz şekilde uğraşmak gibi bir niyetim yok. Yapanların nasıl yaptığını merak ediyorum. Bu kodu bir veritabanı kullanıyor, bundan hepimiz eminiz, yani bu kodu çözebilecek bir kök fonksiyon mevcut. Bu fonksiyona ulaşmak istiyorum. Yoksa bu işle uğraşmak sayısız algoritma peşinde koşmak salaklık olur.

epoost.com - Free Blog Hosting

kilitbilgi kilitbilgi kilitbilgi@gmail.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 82 / 125
  • Ticaret 3, (%100)
Evet @Pyrotoxin arkadaşımızın da dediği gibi bu işlemin execution time ' ı çok uzun bir zaman alabilir.
Dediğim gibi özel bir betik yardımıyla bir veritabanı oluşturuluyor ve karşılaştırma yapılıyor.
md5 in güvenlik amaçlı tek yönlü bir şifreleme yöntemi olduğunu ve çözülmemesi için özellikle geliştirildiğini unutmamak gerekir , bu yüzden ancak bu kadar bilgi verebilirim.
Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci

apexna apexna WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 62
  • Beğeniler 2 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
peki şifrenin sadece md5 ile şifrelendiğinden eminmisiniz. yani md5(md5)) yaptıysa ? yada random şekilde salt karakter oluşturup bunuda şifreye ekleyerek md5'lediyse? Yada ilk önce md5'leyip sonra salt karakteri ekleyip tekrar md5'lediyse. :)

İlk öncelikle şifreleme kodunu çözmen gerekli.

Bahsettiğiniz siteler fi tarihinden itibaren hizmet veren sitelerdir. Arkadaşlarında bahsettiği gibi direk md5 veya sha1 ile oluşturulan şifrelerin çıktı hallerini karşılaştırırlar.

Aziminiz ve çözme isteğiniz çok güzel fakat tek başına çocuk yapmaya çalışmak gibi ömürleri kısa olur.

Kolay gelsin.

fatihuzuner fatihuzuner WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 2 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
hocam sen çözme işlemine başla torunun bitirir :D adamlar çözülmemesi için bu kadar uğraşıyorlar. çok iyi özellikleri olan bir bilgisayarın olsa bile bunu çözmen yıllarını alır. o bahsettiğin siteler ise 1234 12345... gibi karakterlerin kayıtlarını alıyorlar bu. muhsin kardeşimizy azmış rastgle karakter harf sayı karışımı yaz bakalım çözebilecek mi :D şifre neydi hatırlamıyorum diyorsan önce nolur nolmaz diye elindeki şifreli kodu biyere kaydet. sonra md5('123456') değerini bul ve bunu veritabanında güncelle. eğer şifre filan unuttum diyosan bu şekilde şifren 123456 olmuş olur mesela. he yok ben başka bişey için istiyorum diyosan mesajın başındada dediğim gibi torununa anca miras olarak bırakırsın.

epoost epoost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Boştayım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Ne kadar ümitvar şeyler söylüyorsunuz arkadaşlar, sizleri tebrik ediyorum. Dediğiniz şekilde bunu yapabilecek gücüm yok zaten. WMaraci neden var, burası fikir mutfağı değilmi? Yapamazsın demek ne kolay.

epoost.com - Free Blog Hosting

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)

Ne kadar ümitvar şeyler söylüyorsunuz arkadaşlar, sizleri tebrik ediyorum. Dediğiniz şekilde bunu yapabilecek gücüm yok zaten. WMaraci neden var, burası fikir mutfağı değilmi? Yapamazsın demek ne kolay.

Hocam md5 tek taraflı bir şifrelemedir yani sadece deneme yanılma yolu ile çözülebilir buda yıllar sürebilir

fatihuzuner fatihuzuner WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 2 / 13
  • Ticaret 0, (%0)

kardeşim farkındaysan yapamazsın demiyoruz. istersen yaparsın. zaten herşey istemekte biter. ama biz seni uyarıyoruz. bunu yapman yıllarını alır. öyle bi programa textboxa şifrelenmiş kodu yazayım, sonra butona basayım sonucu versin.böyle bişey zor diyoruz. ancak kayıtlı ise bulursun cevabı değilse bulamazsın.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al