Bulut sekronizasyonu, Push mesajları ve navigasyon kotanızdan yiyorlar. Buna engel olmak elinizde.
1- WLAN’a Bağlanın: Mümkün olduğuna çok WLAN kullanın. Evde bunun için akıllı telefonunuzdan modemle bağlantı kurması gerek. Dışarıda da birçok yerde ücretsiz WLAN noktarına denk geleceksiniz, fakat burada biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Bir çok kullanıcının kullandığı bu tür ağlarda online bankacılık işlemleri gibi işlemlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.
2- Optimize Edilmiş Web Sitelerini Kullanın: Birçok web sitesi için PC ve akıllı cihazlar için 2 versiyon mevcut. Eğer sayfanın mobil versiyonu cihazınızda otomatik olarak açılmıyorsa, linkin başına >> www << yerine >> m << koyu, örneğin >> m.ahmettokyuz.com <<. Bu tür mobil cihazlar için tasarlanmış siteler hem daha hızlı yüklenirler, hem de kota dostudurlar. Bu tür sık kullandığınız siteleri sık kullananlara da eklemek faydalı olacaktır.
Sitemizde henüz mobil versiyon bulunmadığından dolayı sitemize sadece www ile giriş yapabilirsiniz, mobil entegrasyonu için gerekli çalışmalar başlatılmış olup, en kısa sürede sizlerin hizmetinize sunacağız. Teşekkürler.
3- Cloud Sync Sizden İzinsiz Çalışmasın: Dropbox, iClould ve Google Drive gibi yazılımlar verileri bulut üzerinden birden çok cihaza yüklerler ve pratiktirler. Büyük dosyaları her zaman WLAN ile eş zamanlayın. Dropbox’da ayarlarda kamera uploadlarının sadece ” Wi-Fi ” üzerinden olmasını seçin. Apple iCloud’ta şuna dikkat; Program fotoğrafları sadece WLAN üzerinden eşzamanlıyor dense de bu tam olarak doğru değil, cihaz güvenli bir VPN bağlantısı kurduğunda eşzamanlamayı servis sağlayıcısı üzerinden başlatıyor.
4- Push Mesajlarını Doğru Kullanın: Cevapsız çağrılar ve mesajlar gibi anlamlıların yanında uygulama haberleri ve Facebook bildirimler gibi anlamsız birçok mesaj sizi sinir ediyor. Bunların kullandığı veri miktarı da cabası. iOS altında >> Ayarlar | Bildirimler << menüsünden hangi uygulamaların size push mesaj göndereceğini ayarlayabilirsiniz. Android altında bunu her uygulamanın ilgili menüsünden ayarlayabilirsiniz.
5- Doğru Navigasyon Uygulamasını Kullanın: Google Maps, Apple haritaları ve benzeri uygulamalar, siz hareket ettikçe MB’larca veri yüklüyorlar. Bu da kotanızı farkında bile olmadan aşmanıza sebep olabilir. İnternete bağlamadan önce size haritaları sunan Pearl FreeNavigator, TomTom, Bosch Navigation veya Navigon MobileNavigator gibi uygulamalar kullanabilirsiniz. Örneğin ” skobbler ” için de uygun fiyatlara offline haritalar satın alabilirsiniz.
Kaynak: Mobil Ağlar Optimizasyon Önemli!