lostyazilim
tr.link

Cufon Nasıl Türkçe Karakterlere İzin Verir? (soru)

6 Mesajlar 1.759 Okunma
lstbozum
tr.link

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Başlık "merhaba dünya! fakat "merhaba dnya!" diye gözüküyor bunu nasıl çözebilirim?

wmaraci
reklam

ByCookie ByCookie webtikk.com Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek .
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 600
  • Beğeniler 32 / 39
  • Ticaret 0, (%0)
Cufon Generate adresinde fontu cufon'a çevirirken, and also these single characters bölümüne IıİıÇçÖöĞğŞşÜü harflerini girersen Türkçe karakter sorunu ortadan kalkar.

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Ben temamdaki kodlardan nasıl değiştirebilirim sıfırdan cufon yüklemeyi filan bilmiyorum,bir de onla uğraşmayayım :D

ByCookie ByCookie webtikk.com Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek .
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 600
  • Beğeniler 32 / 39
  • Ticaret 0, (%0)

DarkGirl adlı üyeden alıntı

Ben temamdaki kodlardan nasıl değiştirebilirim sıfırdan cufon yüklemeyi filan bilmiyorum,bir de onla uğraşmayayım :D

Ordan değişmiyor diye biliyorum, zor birşey değil istediğin fontu seçip Let's do this! diyorsun oluyor :) Oku Oku yap.

wmaraci
wmaraci

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşım,

Cufon'un kodları temanda header dosyasına ekleniyor.. headerda .js olarak aratırsan eğer dosyanın isminden font olup olmadığını anlarsın. Daha sonra http://www.cufonfonts.com/ bu siteye girip fontun ismini yazıp arama yapın ve fontun sayfasına girdikten sonra @Cufon kitini indir kısmına girip orada Turkish yazan yere bir tik koyun ve indirin fontu. Sitenizde ki font ile aynı yapın ismi ve ftpnize gönderin. Umarım karmaşık bir anlatım olmamıştır.. Eğer yapamazsanız gene Cufon kullandığınız sitenin ismini verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

kevin kevin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
konu ölmüş bir konu lakin ayni sorun bende var dediklerinizi yaptığımda şöyle bir hata veriyor;

The file you uploaded could not be converted. Currently only TrueType (TTF), OpenType (OTF), Printer Font Binary (PFB) and PostScript fonts are supported.

If you're sure the font is valid, it is likely that the author of the font has decided to not allow modification and/or embedding of the font. This can happen quite often especially with "freeware" TrueType fonts. You must contact the author of the font for a less restricted version.

Some files (especially old Mac PostScript fonts) require pre-processing that cannot be done on the server. For more information please read Trouble with font files.

Tip: did you upload an AFM or a PFM file? They only contain font metrics information which is not quite what we need. There should be a PFA or a PFB file with the same name in the same folder, which contains the actual glyph data. If there isn't, your font manager probably stashed it away somewhere, in which case you're going to have to hunt it down yourself. Once you've found the correct file you should be able to convert it with no trouble at all.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al