nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sitenin güvenlik sertifikasına güvenilmiyor uyarısını Facebook, Twitter, turkiye.gov.tr, bankalar, üniversite otomasyonları vs gibi sitelerde sertifika sorunları yaşanıyor. Çözüm önerileri çok ama kesin çözüm yok diyorsanız bakın kesin çözüm.
Öncelikle tarih ve saat ayarlarınızı doğru yapın. İnternetten güncelemeyi yapın. Eğer güncellemiyorsa servislerden yazdırma biriktiricisini açın. windows+r yapıp arama çubuğuna services.msc yazarak servislere ulaşabilirsiniz. eğer güncelleme sunucunuz yoksa time.windows.com time.nist.gov ntp1.mku.edu.tr bunları deneyebilirsiniz. sorun çözülmediyse diğer adım,
İnternet Explorer kullanmıyorsanız ve kaldırmışsanız tekrar kurun. Kaldırmamşsanız bir üst sürümünü kurun ve deneyin.(bu sorun chorme’da demeyin sorun chorme’u etkiliyor zaten )
Denetim masasından program ekle ve kaldıra girip windows bileşenlerini ekle/kaldır seçeneğinden
Kök Sertifikalarını Güncelleştir seçeneğini işaretleyip Kurulum Cd sini takarak ileri tuşuyla güncelleştirin.
Denetim masasından internet seçeneklerine girin. Yukarda fotoğrafta da goruldugu gibi
butonundan durumu siliyoruz.
Sonra “gelişmiş” sekmesinden
SSL 3.0 Kullan
TLS 1.0 Kullan
Yerel XMLHTTP desteğini etkinleştir kutucuklarını işaretliyoruz.
Google Chorme’u açıp ayarlar dan seçeneklere giriyoruz. Oradan gelişmiş seçenekleri soldan seçiyoruz. Gizlilik bölümünden
”
Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korumayı etkinleştir” kutucuğunu işareteliyoruz.
HTTPS/SSL bölümünden
”
Sunucu sertifikası iptali için kontrol et” kutucuğunu işaretliyoruz. Ve sorun Çözülüyor.
kaynak:
http://www.nebigarci.net/sitenin-guvenlik-sertifikasina-guvenilmiyor-hatasi-cozuldu
www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
GencFoby
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu hatayi alıyorum ama yapamadim nasl düzeltirim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
evet genellikle tarih ve saatin güncel olmadığı zaman verir bu hatayı kontrol etmenizde fayda var
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar tarih saat doğru ama yine de google'a girerken bu sorunu alıyorum acil çözüm gerekiyor var mı yardım edebilecek biri?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik - Elektronik Tekniker
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
aynı hatayı bende alıyorum forumlarda yazan herşeyi denedim hep aynı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Kaspersky'da "Ebeveyn Denetimi"ni etkinleştirince de bu sorun oluşuyor. Bilginize. ;)
.