wmaraci reklam
tr.link

HTML ve ASP.NET bağlantısı

2 Mesajlar 889 Okunma
acebozum
tr.link

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Bir süredir ASP.NET üzerinde çalışıyorum ve hem biraz eğlenmek hem de dili daha iyi kavramak için bir proje geliştirdim, bir nevi text-based rpg diyebiliriz sanırım. Fonksiyon, değişken vb. kodlamaları asp üzerinde tamamlamak üzereyim. Görsel arayüz kısmına geçmek istiyorum, asp formlarını biraz kurcaladım ancak pek estetik bir görünüm elde edemedim. Ben de arayüzde html kullanmaya karar verdim.

HTML ile ASP.NET arasında bağlantı kurup örneğin arayüzden bir butona basıldığında asp tarafından bir fonksiyonu çağırabilir miyim? Yine aynı şekilde fonksiyondan çıkan veriyi arayüzde ilgili kısıma sayfayı yenilemeden dinamik olarak yansıtabilir miyim?

googleasistan
reklam

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Asp.net ile asp aynı tabandan gelsede farklı teknolojilerdir.

Asp klasik .Net framework 2.0 ve 2.0'a kadar olan web teknolojisidir. Asp.net ise daha yüksek versiyonlarının desteklediği teknoloji yığınıdır.

İkisinde bu işlemler mimarileri farklı olduğundan dolayı farklı şekilde yapılır. Asp MVC özelliği barındırmadığından php gibi sayfalar çağrılır genelde, .Net 'te ise ilgili sayfanın arayüzü aspx sayfası ile .cs sınıfı arasında tam olarka hatırlamıyorum ama bir binding ile @WebMethod anotasyonu ile sayfanın .cs sınıfına direkt ulaşabilir ve parametre geçişi yapabilirsin.

Asp.net için kendi bloğumda bsit bir örnek yazmıştım. Örnek amaçlı göz atabilirsin.

Login uygulaması kaynak kodları ile

Buda autocomplete uygulaması kaynak kodlar ile

Keyifli kodlamalar.

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al