Ulusoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yahu alexa toplist sitesimi ? Alexa hite göremi sıralama yapıyor ? SEO sitesi günde 100 hiti var alexa 2.000 k normal site günlük 10.000 hiti var 10.000 k. Yanlış bilgi paylaşımı yapmayın lütfen.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
başlık türkiyenin en iyi 100 sitesi olmalıydı.
alexa farklı kriterlere göre sıralama yapıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
eğer doğruysa yandexe helal olsun bing'i taa nerelerde bırakmış zaten bing öldüde neyse artık yandex 2 3 yıla kalmaz şuanki halinin 2 katına çıkacağından hiç şüphem yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bundan aylar önce burada bir arkadaş Alexa sıralamasını yazmıştı. 5-6 binlerdeydi. Hitini sordum 200-300 civarıydı. Benim 4 bin ziyaretçili sitemin alexa durumu 26 bin civarıydı.
Alexa ile eskiden ilgileniyordum. Reyting mantığında çalışıyordu. Yani nasıl sadece evinde reyting cihazı olanların izledikleri programlara bakarak Türkiye'nin en çok izlenen programları belirleniyorsa, Alexa'da sadece Alexa Toolbar sahiplerinin ziyaret ettiği sitelere bakarak en büyük siteyi belirliyordu. Sistem hala öyle mi bilmiyorum. Fakat artık internet kullanıcılarının yüzde 50'den fazlası Chrome kullanıyor ve Chrome'da Alexa'nın yada başka bir sitenin Toolbar'ı eklenmiyor. Bu durumda Alexa kayda değer bir ölçüm sitesi değil. Hele ki her özelliğine paralı üyelik sistemi getirmesi neticesinde cazibesini tamamen kaybetmiş bir site.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba
Ulusoy adlı üyeden alıntı
Yahu alexa toplist sitesimi ? Alexa hite göremi sıralama yapıyor ? SEO sitesi günde 100 hiti var alexa 2.000 k normal site günlük 10.000 hiti var 10.000 k. Yanlış bilgi paylaşımı yapmayın lütfen.
MrAuTHoR adlı üyeden alıntı
Bundan aylar önce burada bir arkadaş Alexa sıralamasını yazmıştı. 5-6 binlerdeydi. Hitini sordum 200-300 civarıydı. Benim 4 bin ziyaretçili sitemin alexa durumu 26 bin civarıydı.
Alexa ile eskiden ilgileniyordum. Reyting mantığında çalışıyordu. Yani nasıl sadece evinde reyting cihazı olanların izledikleri programlara bakarak Türkiye'nin en çok izlenen programları belirleniyorsa, Alexa'da sadece Alexa Toolbar sahiplerinin ziyaret ettiği sitelere bakarak en büyük siteyi belirliyordu. Sistem hala öyle mi bilmiyorum. Fakat artık internet kullanıcılarının yüzde 50'den fazlası Chrome kullanıyor ve Chrome'da Alexa'nın yada başka bir sitenin Toolbar'ı eklenmiyor. Bu durumda Alexa kayda değer bir ölçüm sitesi değil. Hele ki her özelliğine paralı üyelik sistemi getirmesi neticesinde cazibesini tamamen kaybetmiş bir site.
Arkadaşlar mesajlarınızda Alexa'nın hiti az olan siteleri sizin sitelerinizin önüne çıkardığını bu yüzden listenin gerçek olmadığını belirtmişsiniz.Buna açıklık getirmek isterim.
Alexa siteleri sırarlarken hem sitelerin ziyaretçi durumunu hemde ziyaretçilerin kalma durumuna da bakar.Yani 10 k ziyaretçiniz olsa ve sitenizde hemen çıkma oranı yüksek ise Alexada sizden düşük ziyaretçi alan siteler önünüze geçebilir.
Peki bu neden uygulanıyor? Nedeni basit... Alexa sahte trafik gönderip sitelerini istatistiklerde öne çıkarmaya çalışan akıllara karşı bunu önlem kullanıyor.Yani sahte trafik ile gelen bot siteden hemen çıktığı için kullanıcıya herhangi bir yararı olmuyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
http://www.emrekarakaya.com.tr/
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ulusoy adlı üyeden alıntı
Hocam ben alexa siteleri hite göre sıralamıyor diyorum. Sizin dediğiniz konu ayrı bir konu. Arkadaş ilk ziyaret edilen 100 site demiş.
Hocam Alexa hite göre sıralar.Ancak bu hitleri sahte ve bot hitlerden ayırmak için çeşitli sistemler kullanılır.Sıralamadaki farklar bu yüzdendir.Bence başlık doğrudur.
http://www.emrekarakaya.com.tr/
Ulusoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ya kardeşim araştırmadan etmeden niye yazıyorsun ? En güzeli seo ile alakalı kişilere bunu sor cevap verir sana. Alexa hite göre sıralama yapmaz. 10.000 tekil hiti olan sitede hadi 1000 tekil hiti sahte olsun 9.000 tekil hitli site alexa türkiye sıralaması 30.000 iken burakisci.com bir günlük taş patlasın hiti 1k alexa sıralamasına bak.