lostyazilim
tr.link

Sipsi temasını kullanmak yeni site için zararlı olabilir mi?

3 Mesajlar 800 Okunma
acebozum
tr.link

samimkymk samimkymk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 5, (%100)
merhaba arakdaşlar. dün yeni bir site açtım ve wordpress altyapılı siteme sipsi temasını kurdum. temada footer linki var. bildiğiniz link. söylenenlere göre yeni siteye link alma denilir ancak kullandığımız temadaki otomatik kaldıramadığım linkin yeni siteye zararı olur mu?

elektronikssl
webimgo

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
Hiç link çıkışı vermemiş bir site ile sizinki bir olmaz hocam ama bence footer linki bulunmayan bir tema kullanın.

terminal terminal Kadir Pars Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Web / Grafik / Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 62
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)
merhaba, tema da functions.php dosyasının şifrelenmesi ile değiştirilmesi engellenen footer linkleri zararlı demeyelim ama tavsiye edilmeyen bir durumdur.

Sitenizin içinden verdiğiniz alt linklerin, optimizasyon çalışmalarında pozitif etkisini net bir şekilde görmek mümkün. Çünkü footer her sayfada tanımlı olarak çıkacaktır. tabii tanıtım yazısı ise. backlink olarak bakmıyorum.
Footer linklerinin sayısı ve türü de bir etkendir. Bu işe Google gözü ile bakarsak sayfanın üstünde bulunan linke, altındaki linklere kıyasla daha fazla PageRank akımı gerçekleşmektedir.

İçeriye linkler bu şekilde iken sizin sorduğunuz dışarıya olan linklerin akibetini az çok anlamışsınızdır sanırım. Bu bir footer ve her sayfada görünüyor. Şöyle ki iç linklerin aksine, size kimse link vermiyorken siz bir siteye link verirseniz yanlışlık burada başlıyor.

Tavsiye edilmiyor tabii. bazı kayıpların, site yaşınızın ilerlemesi ile bu linkin hep sırtınızda kalacağını düşünün.
yukselgumus

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al