lostyazilim

Anahtar Kelime Yardım

19 Mesajlar 3.950 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cakabey cakabey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek muhasebeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 15 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar;

Bilmiyorum konunun yeri burasımı ama yardım ederseniz sevinirim,
elimde el-feneri.com ve elfenerci.com diye iki tane domain var ve bir site yapmak istiyorum
hangi domaine yoğunlaşacağımı kestiremiyorum,

Site açtığımda googleden de aranan bir kelime olarak olmasını düşündüm Anahtar Kelime Planlayıcıdan baktığımda
el-feneri anahtar kelimesi aylık ortalama 6.600 gözüküyor aynı zamanda el-feneri de aylık ortalama 6.600 gözüküyor,
arama sonucu sizce doğrumudur.

Saygılar;

wmaraci
reklam

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Arama sayıları büyük ortantıda doğru rakamlar. Bu alan adıyla ilgili içerikler zaten bir biriyle uyumlu olacak ve anahtar kelimelerin bana göre;

Fener, el feneri, el fenerleri, kaliteli fenerler, uzun ışıklı fenerler, baş fenerleri, şarjlı fenerler, inşaat fenerleri vb. gibi olmalıdır. Bu ve benzeri kelimelerde ilk 3 içerisinde olursan aylık hitin ortalama 10K civarında olacaktır. Satış sitesi için 10K gibi bir hit alırsan aylık satışın minumum 150-200 olacaktır zaten ürün kalitene göre.
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek muhasebeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 15 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

RocKets adlı üyeden alıntı

Arama sayıları büyük ortantıda doğru rakamlar. Bu alan adıyla ilgili içerikler zaten bir biriyle uyumlu olacak ve anahtar kelimelerin bana göre;

Fener, el feneri, el fenerleri, kaliteli fenerler, uzun ışıklı fenerler, baş fenerleri, şarjlı fenerler, inşaat fenerleri vb. gibi olmalıdır. Bu ve benzeri kelimelerde ilk 3 içerisinde olursan aylık hitin ortalama 10K civarında olacaktır. Satış sitesi için 10K gibi bir hit alırsan aylık satışın minumum 150-200 olacaktır zaten ürün kalitene göre.

Peki tavsiyeni hangi domain el-feneri.com - elfenerci.com

19aLi03 19aLi03 TeknoAtak Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 52 / 49
  • Ticaret 0, (%0)

cakabey adlı üyeden alıntı

Peki tavsiyeni hangi domain el-feneri.com - elfenerci.com

el-feneri seo açısından biraz daha iyi ama elfenerci de marka logo vs yapmayı düşünüyosan göze daha kaliteli geliyor yani
ama iki alan adınıda kullana bilirsin el-feneri.com mu tamamla sitenin yedeğini alıp elfenerci.com at iki domainde çalışsın senin için daha karlı olur :)
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek muhasebeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 15 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

19aLi03 adlı üyeden alıntı

el-feneri seo açısından biraz daha iyi ama elfenerci de marka logo vs yapmayı düşünüyosan göze daha kaliteli geliyor yani
ama iki alan adınıda kullana bilirsin el-feneri.com mu tamamla sitenin yedeğini alıp elfenerci.com at iki domainde çalışsın senin için daha karlı olur :)

İki site yap kafan rahat olsun diyorsun :)

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 52 / 49
  • Ticaret 0, (%0)

cakabey adlı üyeden alıntı

İki site yap kafan rahat olsun diyorsun :)

aynen daha kazançlı olur benim eski çalıştığım yerin 1 ana satış sitesi yaklaşık 5 tane falanda paravan site vardı oralardanda %25 oranında bi dönüş oluyodu tabi onların bize ait olduğunu kimse bilmiyordu yani :D
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

aynen daha kazançlı olur benim eski çalıştığım yerin 1 ana satış sitesi yaklaşık 5 tane falanda paravan site vardı oralardanda %25 oranında bi dönüş oluyodu tabi onların bize ait olduğunu kimse bilmiyordu yani :D

Sizi çakallar :D Hocam ben de aynı fikirdeyim, iki site yapın farklı tasarımda vs. Ama birbirine link fln vermeyin. Biraz sıkıntı olabiliyor, bu konuda iyice fikir edin sonra yaparsın link vs işlerini.
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 52 / 49
  • Ticaret 0, (%0)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Sizi çakallar :D Hocam ben de aynı fikirdeyim, iki site yapın farklı tasarımda vs. Ama birbirine link fln vermeyin. Biraz sıkıntı olabiliyor, bu konuda iyice fikir edin sonra yaparsın link vs işlerini.

ben iki siteyle uğraşamam dedi diye birini yap yedekten al demiştim ama senin dediğin olması daha mantıklı biz satışları genelde gittigidiyor vs sitelerden yapıyorduk onun için diğer sitelerden gelen herkez bir yerde buluşuyordu :D ama aralarında link vs hiç bir bağlantı yoktu hatta kayıt isimleri adresleri hostingleri vs farklıydı :D
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

ben iki siteyle uğraşamam dedi diye birini yap yedekten al demiştim ama senin dediğin olması daha mantıklı biz satışları genelde gittigidiyor vs sitelerden yapıyorduk onun için diğer sitelerden gelen herkez bir yerde buluşuyordu :D ama aralarında link vs hiç bir bağlantı yoktu hatta kayıt isimleri adresleri hostingleri vs farklıydı :D

Önce birine ağırlık verir hemen ardından ikincisini de çalışmalar yapıp google ilk sayfaya hakim olsun :D

Ek Olarak:

Önce birine ağırlık verir hemen ardından ikincisini de çalışmalar yapıp google ilk sayfaya hakim olsun :D
cakabey

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek muhasebeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 15 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Buraya konuyu açmadan önce Googledeki anahtar kelime arama sayısı kafamı karıştırdığı için kararsızdım, ilk konuya cevap veren arkadaş RocKets'den sonra aslında benim kafamda el-feneri.com'a bir Wordpress tasarım ile elfeneri tanıtımı yapıp, ürünlerin altında da elfenerci.com'a link vererek ürünleri buradan alabilirsiniz gibi bir düşüncem oluştu, sizlerin tavsiyesi de çok mantıklı iki site konusu, birinde acemilik atıp diğerinde biraz daha iyi olabilir :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al