Eski, şık şişedeki yeni, keskin şarap.

Yeni MacBook Air (MD760D/A)’in ağırlığı 1,4 kg. Sıkı bir görünüme sahip kasası ise, alüminyumdan yapılmış, en ince noktasında 18mm, yani pek de ince sayılmaz. Ağırlık ve boyutun yanında, taşınabilir PC’lerde taşınabilirlik pil ömrü ile tarif ediliyor ve MacBook Air bu konuda gayet başarılı Ofis işlemlerinde 12:10, video izlerken de 12:1 saatlik inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor (önceki versiyonda: 8:48/4:02) -bu rakamlar bir Ultrabook’ta rastladığımız en uzun sürelerdi. Apple, MacBook Air’in şık görünümünü pek değiştirmemiş, fakat kasanın altında epey bir değişim var. En yeni model, Intel platformunun modem Haswell CPU’suna sahip. Test aygıtlarımızda çift çekirdekli Co- re İ5-4250U ve basit bir 1,30 GHz saati bağlıydı. Böylece aygıt normal masaüstü aplikasyonlarında ve düşük sistemli oyunlar da iyi bir görünüm sergiledi.

PC’de LAN bağlantısı sadece USB adaptörü ile mevcut, buna ek olarak, Thunder- bolt bağlantısının yanında, iki tane de USB 3.0 girişine sahip. MacBook Air, 4 GByte RAM ile gelmekte (lehimleme ile halledilmiş). İsteğe bağlı olarak 4 GByte RAM daha eklenebiliyor. İşletim sistemi olarak Apple OS X Mountain Lion kullanılmış. Güçlü Asus Zenbook’a kıyasla, 13,3 inçlik ekranda ölçülmüş değerler sadece makul seviyede.

323 cd/m2‘lik maksimum parlaklık oram ortalamanın üzerinde sayılır. Damalı zeminde kontrast (155:1), 128 ppi’lik piksel yoğunluğu ve %18 lik göreceli parlaklık farkı ile beraber toplamda gayet iyi bir seviyede. Sonuç olarak MacBook-Air görüntüsü bizden temiz bir ‘ iyi alıyor. 13,3 inçlik aygıt genelde sessiz. Sadece açıkken ya da işlem yaparken, ses seviyesi duyulama- yacak kadar alçak 0,1 sone seviyesinde kalıyor. Tam yüklenmede ise bu sayı çok büyük değerlere ulaşabiliyor. 3 sone bir Ult- rabook için gerçekten çok sesli sayılır. En sıcak seviyesinde ise, sınıfının diğer aygıtlarına göre rahatça hissedilebilen 62,5°C seviyesine çıkıyor.

TEST SONUCU

Görünüşte MacBook Air pek değişmemiş, ama arka planda Intel’in Haswell mimarlığı, ofis işlemlerinde olduğu kadar videolarda da mükemmel pil ömrü ve uygun hesaplama gücü sağlıyor. Her zaman olduğu gibi, yeni Air işlem gücü bakımından da tatmin edici seviyede iyi. Tek eleştirdiğimiz nokta ise orta seviye görüntüsü. Apple’dan bu bağlamda daha iyi sonuçlar almaya alışmıştık.

Kaynak; Apple MacBook Air (MD760D/A) Ürün İncelemesi