Webbiu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba,
Birşey sormak istiyorum wikipedia.com da ne zaman reklam gördünüz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
EEM Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam amaçları bu, ücretsiz ve reklamsız bilgi sunmak.
http://onurkinay.com.tr
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Wikipedia vizyonu gereği siteye kesinlikle herhangi bir reklam koymuyor. Ancak onların da ilgili yazıda belirtildiği gibi sunucu masrafları vb. bir sürü harcamaları var. Wikipedia'yı ayakta tutan halkın desteği, bilgiye erişimin kolay, özgür ve hak olduğunu düşünüp, bu yolla para kazanmak istemiyorlar.
Tabii bazı firma ve kuruluşlar yüksek bağışlarda bulunuyorlar ancak bu yolla toplanan bağışlar da hiç az değil. Geçen senelerde az da olsa bir şeyler bağışlamıştım. Size de öneririm diyerek sosyal mesajımı verip gideyim ben :)
Vikipedi biraz özel.Bir kütüphane yada halka açık bir park gibi.Akıl için bir tapınak gibi.Tamamen düşünmek,öğrenmek,bildiklerimizi başkalarıyla paylaşmak için gidebileceğimiz bir yer.
Vikipedi'yi kurduğum zaman,bunu reklam afişleriyle;kâr amaçlı bir şirket haline getirebilirdim,fakat farklı bir şeyler yapmaya karar verdim.Yıl boyunca Vikipedi'yi yalın ve sağlam tutmak için çok çalıştık.Biz görevimizi yerine getirdik ve artık bu işi başkalarına bırakıyoruz.
Jimmy Wales
Wikipedia Vakfı Kurucusu
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
evet hocam mantıklı ama her insan haketmiyor ki bunu? yani ordan yazı çalanlar bile var :)
gencisi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Kuaför
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Reklam koyunca çok reklam var diye şikayet eder, reklam koymayınca da neden reklam yok diye dırdır eder insanımız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
gencisi arkadaşın yazısında bir siyaset lafı görmedim ben siteyi reklamla doldurmak yerine sade ve her türlü bilginin bulunduğu site ben sadece sunucuların karşılandığınıda düşünmüyorum kim bilir siteye düzgün doğru olan bilgileri kaç kişi yazıyor. Bunlarıda düşünmek lazım.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-