Rüya Tabirleri, İslami ilimler açısından bakıldığında mikaşefe ilminin inceliklerinden biri sayılır ve herkese değil ehline anlatılması tavsiye edilir. Peygamber efendimiz (sav) de rüya tabir ettirirken ehline ve sevdiğimiz kişiye anlatmamızı tavsiye etmiş, “Sizden birisi sevdiği bir rüya görürse bilsin ki, o Allah tarafındandır.

Rüya sahibi, bu rüya üzerine Allah’a hamd etsin ve başkasına da söylesin. Buna karşılık hoşlanmadığı bir rüya görürse, muhakkak ki bu rüya, şeytandandır. Bu durumda rüya sahibi, rüyanın şerrinden Allah’a sığınsın ve rüyasını kimseye söylemesin. Bu suretle o rüya, sahibine zarar vermez.” sözleriyle kişinin hoşlanmadığı rüyaları başkalarına anlatmamasını, bu rüyanın şerrinden Allah’a sığınmasını salık vermiştir.

Rüya Tabir ettirilirken mümkünse sizi tanıyan, içinde bulunduğunuz durumu bilen, son zamanlarda yaşadıklarınızla ilgili bilgisi olan, rüya tabiri ilminden anlayan ve rüyaların hayra yorulması gerektiğini bilen işinin ehli kişilere anlatılmalı ve yorumlatılmalıdır.(http://tabircim.com/)