lostyazilim
tr.link

Yeni Projeler Yeni Tecrübeler

3 Mesajlar 735 Okunma
acebozum
tr.link

IBRA IBRA Nothing Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 716
  • Beğeniler 441 / 136
  • Ticaret 7, (%100)

Tecrübe iyidir.Tecrübe candır :) Neyse saçma bir giriş oldu.Yakın zamanda hem benim hem de yakın bir dostumun hayata geçireceği bir proje var.Ben bir webmaster sitesi açmayı düşünüyorum o ise bir destek sitesi.Kim bu arkadaş diyorsanız yakın zamanda sitemde hem benim projemi hemde arkadaşımın projesini duyuracağım.Ben güzel ve enteresan bir domain ile forum olarak giriş yapacağım.vBulletin kurmayı düşünüyorum.Umarım tutar :)

Arkadaşımın projesini detaylı olarak anlatamam çünkü mutlaka bir pot kırarım.Bu yüzden sadece destek sitesi açıyor demek yeterli olur.Saten sabırlı olun yakın zamanda iki projenin de detaylarını duyuracağım.Tabi beni takip eden yok ama olsun :)

Aklımda VanillaForums destek sitesi kurma fikri vardı ancak sonradan vazgeçtim.Türkiye’de yeterli talep olacağını sanmıyorum.

Bu arada vBulletin’den anlayan bir kaç yardımcı gerekiyor.Konu altında yorum yaparak belirtirlerse sevinirim.

Kaynak:http://www.ibrasancar.com/yeni-projeler-yeni-tecrubeler.html

wmaraci
webimgo

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Destek siteleri bir avantaj olabilir ancak Webmaster forum sitesi çok zor arkadaşım. Hevesini kırmak istemem ama daha önce bu işe girenlerin hepsi yarı yolda bıraktı. Bir Webmaster forum sitesi açacaksan şunlara sahip olman gerekir;

- Mükemmel bir özgün yazı yazabilecek paylaşım ekibi.
- Güvenli bir ticaret ortamı. Bunu nasıl sağlayacağım peki? Davetiyeli üyelik, iTrader gibi şeylerle bu olmaz. Bir havuz sistemi oluşturmalısın. Ticaret yapan adam parayı havuza aktaracak ürün aldığı anda para satıcıya teslim edilecek şeklinde bir havuz sistemin olmalı. Gitti Gidiyor, n11 vb. gibi.
- WMAraci, ***, WS gibi Türkiye'nin önde gelen 3 Webmaster forumunu geri planda tutabilecek kadar yüksek bir reklam bütçesine sahip olman gerekir. Eğer ben bu işte bu sitelere rakip olmak için uğraşacağım diyorsan en az 250.000 TL reklam bütçen olmalı. Çünkü adam buraya geliyor *** davetiyesi arıyor ötesini sen düşün.
- Herkesin göz önünde olan tasarımlar değil farklı bir tasarım ortaya çıkarmalısın. Şöyle vBulletin değilde, ASP alanında en iyi forum sistemi olan ASP Playground neden denemiyorsun? Bununla yapabilir miyim deme. Donanım haber nasıl başardı bu script ile şu anda Türkiye'de alanında lider olmayı?

Ortada belli ki bir emek olacak. Emeklerinin boşa çıkmasını istemem arkadaşım. Umarım başarılı olursun. Bu sektöre 10.000 TL ile girdim, 5 karakterli jenerik alan adıyla girdim, 30-40 kişilik çok sağlam bir ekiple girdim ama başarılı olamadım. Çünkü bir işin başarılı olabilmesi için süreklilik arz etmeli. Toplamda jenerik alan adı değeriyle beraber 30.000 TL'ye girdiğim bu projeden başarısızlıkla ayrıldım.

Umarım başarılı olursun.

IBRA IBRA Nothing Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 716
  • Beğeniler 441 / 136
  • Ticaret 7, (%100)

RocKets adlı üyeden alıntı

Destek siteleri bir avantaj olabilir ancak Webmaster forum sitesi çok zor arkadaşım. Hevesini kırmak istemem ama daha önce bu işe girenlerin hepsi yarı yolda bıraktı. Bir Webmaster forum sitesi açacaksan şunlara sahip olman gerekir;

- Mükemmel bir özgün yazı yazabilecek paylaşım ekibi.
- Güvenli bir ticaret ortamı. Bunu nasıl sağlayacağım peki? Davetiyeli üyelik, iTrader gibi şeylerle bu olmaz. Bir havuz sistemi oluşturmalısın. Ticaret yapan adam parayı havuza aktaracak ürün aldığı anda para satıcıya teslim edilecek şeklinde bir havuz sistemin olmalı. Gitti Gidiyor, n11 vb. gibi.
- WMAraci, ***, WS gibi Türkiye'nin önde gelen 3 Webmaster forumunu geri planda tutabilecek kadar yüksek bir reklam bütçesine sahip olman gerekir. Eğer ben bu işte bu sitelere rakip olmak için uğraşacağım diyorsan en az 250.000 TL reklam bütçen olmalı. Çünkü adam buraya geliyor *** davetiyesi arıyor ötesini sen düşün.
- Herkesin göz önünde olan tasarımlar değil farklı bir tasarım ortaya çıkarmalısın. Şöyle vBulletin değilde, ASP alanında en iyi forum sistemi olan ASP Playground neden denemiyorsun? Bununla yapabilir miyim deme. Donanım haber nasıl başardı bu script ile şu anda Türkiye'de alanında lider olmayı?

Ortada belli ki bir emek olacak. Emeklerinin boşa çıkmasını istemem arkadaşım. Umarım başarılı olursun. Bu sektöre 10.000 TL ile girdim, 5 karakterli jenerik alan adıyla girdim, 30-40 kişilik çok sağlam bir ekiple girdim ama başarılı olamadım. Çünkü bir işin başarılı olabilmesi için süreklilik arz etmeli. Toplamda jenerik alan adı değeriyle beraber 30.000 TL'ye girdiğim bu projeden başarısızlıkla ayrıldım.

Umarım başarılı olursun.

Mantıklı olarak düşünüldüğünde webmaster forumu değilde blog olarakda düşünüyorum.Yani ikisi arasında kararsızım.Forum & Blog arası gittim geldim.Şimdi düşüncem blogdan yana ki büyük ihtimal öyle yaparım. :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al