Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Destek siteleri bir avantaj olabilir ancak Webmaster forum sitesi çok zor arkadaşım. Hevesini kırmak istemem ama daha önce bu işe girenlerin hepsi yarı yolda bıraktı. Bir Webmaster forum sitesi açacaksan şunlara sahip olman gerekir;
- Mükemmel bir özgün yazı yazabilecek paylaşım ekibi.
- Güvenli bir ticaret ortamı. Bunu nasıl sağlayacağım peki? Davetiyeli üyelik, iTrader gibi şeylerle bu olmaz. Bir havuz sistemi oluşturmalısın. Ticaret yapan adam parayı havuza aktaracak ürün aldığı anda para satıcıya teslim edilecek şeklinde bir havuz sistemin olmalı. Gitti Gidiyor, n11 vb. gibi.
- WMAraci, ***, WS gibi Türkiye'nin önde gelen 3 Webmaster forumunu geri planda tutabilecek kadar yüksek bir reklam bütçesine sahip olman gerekir. Eğer ben bu işte bu sitelere rakip olmak için uğraşacağım diyorsan en az 250.000 TL reklam bütçen olmalı. Çünkü adam buraya geliyor *** davetiyesi arıyor ötesini sen düşün.
- Herkesin göz önünde olan tasarımlar değil farklı bir tasarım ortaya çıkarmalısın. Şöyle vBulletin değilde, ASP alanında en iyi forum sistemi olan ASP Playground neden denemiyorsun? Bununla yapabilir miyim deme. Donanım haber nasıl başardı bu script ile şu anda Türkiye'de alanında lider olmayı?
Ortada belli ki bir emek olacak. Emeklerinin boşa çıkmasını istemem arkadaşım. Umarım başarılı olursun. Bu sektöre 10.000 TL ile girdim, 5 karakterli jenerik alan adıyla girdim, 30-40 kişilik çok sağlam bir ekiple girdim ama başarılı olamadım. Çünkü bir işin başarılı olabilmesi için süreklilik arz etmeli. Toplamda jenerik alan adı değeriyle beraber 30.000 TL'ye girdiğim bu projeden başarısızlıkla ayrıldım.
Umarım başarılı olursun.