Apple'ın sıradaki iPhone modeli için oldukça yaratıcı bir konsept tasarımın videosu ortaya çıktı. Çerçevesiz ekranı ile dikkat çeken iPhone 6'nın yan yüzeyinde ufak bir ekran daha var.



Akıllı telefon dünyasının tartışmasız ismi Apple‘ın bir sonraki ürünü iPhone 6 ile ilgili konsept videolar ve görseller ortaya çıkmaya başladı. Kısa bir süre önce iPhone 5s ve iPhone 5c modellerini satışa çıkaran Apple’ın sıradaki cihazında tasarım değişikliğine gideceği tahmin ediliyor. Şimdiye kadar bir tasarımla 2 modelden fazla cihazı satışa çıkarmayan Apple’ın yeni tasarımına ilişkin oldukça yaratıcı bir konsept ortaya çıktı.

Iskander Utebayev tarafından hazırlanan bu konseptte iPhone’un sol tarafını kaplayan bir ekran söz konusu. Çerçevesiz bir ekran tasarımına sahip olan bu konseptte sol tarafa taşan ekran, ana ekran ile birleşik durumda. Bükülebilir esnek ekran teknolojilerinin sıkça gündeme geldiği şu günlerde bu konsept mantık sınırları içerisinde kalıyor diyebiliriz.

Yana taşınan ekran cihaz kullanılmıyorken bildirimler için kullanılabilir bir alan olarak görülüyor. Tabii ki konsept tasarımların bir kesinlik değeri yok ancak parmak izi okuma teknolojisinin de yıllar önce konsept videolar ile karşımıza çıktığını hatırlatmakta fayda var. İlgili videoyu yukarıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Kaynak : http://teknovi.com/2013/11/26/en-yaratici-iphone-6-konsepti-ortaya-cikti/