Apple'ın iki yeni tableti retina ekranlı iPad mini ve iPad Air, Apple Store Türkiye'de satışa çıktı. iPad Air ve iPad mini'nin fiyatlandırma tablosuna haberimizden bakabilirsiniz.



Apple‘ın en son etkinliğinde duyurulan retina ekranlı iPad mini ve iPad Air tabletler, Apple Store Türkiye’de satışa sunuldu. Tam olarak gece yarısı Apple’ın online Türkiye mağazasında satışa sunduğu modellerin tedarik süresi henüz 1-2 hafta ve 2-4 hafta olarak görülse de ilerleyen günlerde stok ve tedarikte yaşanan sıkıntılar çözülecektir.

Her iki tablette de 16, 32, 64 ve 128GB depolama kapasiteleri sunuluyor ve iki cihazda da Wi-fi veya Wi-fi + Hücresel veri bağlantı seçenekleri sunuluyor. Retina ekranlı iPad mini 999 TL‘den başlayarak çeşitli konfigürasyonlar ile 2099 TL’ye kadar çıkabiliyor. iPad Air ise 1249 TL‘den başlıyor ve 2349 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Farklı bir tasarımla iPad mini’nin büyütülmüş haline benzeyen iPad Air ve retina ekranla güçlendirilmiş iPad mini’nin teknik özellikleri oldukça yakın. İki cihazında retina ekranları haricindeki en önemli özelliği Apple A7 işlemcisi. 64-bit mimarisine sahip A7 işlemci, mobil tarafta 64-bit sunan ilk işlemci diyebiliriz.

iPad Air ve Retinalı iPad mini’nin fiyatlandırma tablosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak - Teknovi