cihatnet
Rüzgara kapılmış gidiyorm
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Koordinatörü
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba,
Bir dizi sitesi açmayı düşünüyorum. Güncel yerli ve yabancı dizileri paylaşacağım fakat bir sorum var.
".... sitesi....... adlı sitemizde bulunan tüm içeriklerin sağlayıcıları başka sitelerdir. Sitemiz sadece başka sitelere eklenmiş ve paylaşıma açılmış içerikleri yayınlamaktadır. Bu yüzden .... sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler."
Siteye bunu yazmam, beni yasal sorunlardan ve sorumluluklardan uzak tutar mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bu yazdıkların seni hiç bir şekilde yasal sorumluluktan uzak tutamaz.Bir ay içinde yeni bir kanun çıkacak film izleyene ve indirene ceza kesilecek paranı heba etme başka bir işe yönel bence legal olan.Bu yazıyı yazan siteler kanundan sonra ne yapacaklar merakla bekliyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
"Gafasına göre takılan adam"
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yasal sorumluluktan uzak tutsa bile vicdani sorumluluklar her zaman yanında.
BirYazi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Artık o yazıya bakmıyorlar olsa bile çok rahat dava açarlae çünkü sunucunda barındırmasan bile yaymaya yardımıcı oluyorsun aynı yardım ve yataklık suçunun web hali
TradeOne
Yazılım geliştiricisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Diyelim ki birisi cep telefonu çaldı, sizin telefoncu dükkanınıza getirdi çalıntı olduğunu onun için çok ucuza sattıklarını söylediler siz de korktunuz başınız derde girecek diye, dükkanınızda direkt satışa koymadınız, ama resmini çektiniz malın resmini vitrininize koydunuz "ucuza iphone" diye, altına da "mal çalıntıdır ama sorumluluk kabul etmiyoruz" diye yazdınız.
sonra çalıntı malı almak için ilgilenen biri dükkanınıza geldi "iki dakika bekle abicim" dediniz müşteriye hırsızları aradınız çalıntı malı dükkanınıza getirdiler siz de sattınız.
Şimdi yaptığınız bu işlem yasal mı? ikincisi malın altına yazdığınız yazı yasal yükümlülükten korur mu?