lostyazilim

Sailfish OS Android Cihazlara Geliyor

2 Mesajlar 584 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TechnologyTR TechnologyTR Teknolojinin Yeni Yüzü Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Teknoloji Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Finli akıllı telefon üreticisi Jolla, geçtiğimiz günlerde Sailfish işletim sistemine sahip kendi adını taşıyan akıllı telefonunu satışa sunmuş ve Android kullanıcılarının da yakın zamanda kendi işletim sistemleri olan Sailfish'i mobil cihazları üzerine yükleyebileceklerini duyurmuştu.

The Next Web tarafından yapılan habere göre Jolla şirket CEO'Su Tomi Pienimaki Finli bir web sitesi üzerinde verdiği röportaj sırasında kendileri tarafından geliştirilen Sailfish OS mobil işletim sisteminin, Android cihazlar üzerine oldukça kolay bir şekilde yüklenebileceğinden bahsetmiştir.

Jolla'nın bu hamlesi aslında Sailfish mobil platformunu daha çok kişiye duyurabilmek için yapılmış olan daha büyük bir planın parçası. Öyle ki şu an dünya üzerindeki akıllı telefonların yarısından fazlasının Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullandığını düşündüğümüz de eminim ki birçok kullanıcı kendi cihazları üzerine kurabilecek oldukları Sailfish OS'u merak edecek ve denemek isteyecektir.

Bu noktada eğer Jolla yakın zaman içerisinde Sailfish'in Android cihazlar üzerine kurulabilecek olan bir sürümünü geliştirerek piyasaya sürmeyi başarırsa, çok kısa zaman içerisinde daha iyi yerlere geleceği bir gerçek. Zaten şirket CEO'su Pienimaki'nin söylediklerine göre Sailfish'in Google'ın işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar ve tabletler üzerine entegre edilmesi oldukça kolay.

Bakalım şirket söylediğini en kısa zamanda gerçekleştirerek, Android kullanıcılarına Sailfish işletim sistemini sunabilecek mi? Bekleyip hep birlikte göreceğiz. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben Sailfish'in neye benzediğini gerçekten çok merak ediyorum.

Sizlerin Sailfish OS mobil işletim hakkındaki görüşleriniz neler? ve eğer Sailfish'i Android cihazınız üzerine kurabilecek olsaydınız denemeyi düşünür müydünüz?

Kaynak : http://www.technologytr.com/03/12/2013/sailfish-os-android-cihazlara-geliyor/

www.TechnologyTR.com
Teknolojinin Yeni Yüzü
wmaraci
reklam

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Yazılım testlerine bakmak gerek ne derece stabil çalışıyor yoksa android zaten yeteri kadar stabil değil üzerine birde bunu kurar isek cihazı kırmak zorunda kalırız :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al