lostyazilim
tr.link

Sözlük Sitesi Açmak

27 Mesajlar 10.176 Okunma
lstbozum
tr.link

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Sözlüklerin eski popülaritesi kalmadı. Ancak belki sadece belirli bir alana yoğunlaşırsan kayda değer bir şeyler elde edebilirsin. Örneğin yazilimsozluk.

Böyle bir şeyi de düşündüm. Ama biraz daha farklısını. Düz cümle kurmak yerine program yazar gibi konuşulacak bir ortam. Ama sanırım bu da genel olarak bilgi yetersizliğimizden dolayı başlamadan son bulur. :)

Ek Olarak:

kelebek adlı üyeden alıntı

O yapıldı hocam :)

http://sozlukod.com/

Ek Olarak: Bence özgün bir fikir bulmaya çalış.Daha hızlı yükselirsin.

Konuya cevap yazacağını biliyordum. :) Haklısın. Zaten öyle yapmak en mantıklısı da belki bizim de bir çıkarımız olur bu sektörden diye düşünerek açtığım bir konuydu bu.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
reklam

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
En gıcık kaptığım siteler sözlükler hele ekşi sözlük ve itüsözlük ne arasam tepede çıkıyor içerik desen saçma sapan konuyla alakasız dalga geçen yorumlardan başka birşey yok...

Kaç senedir o sözlüklere bakıyorum bir anlam veremedim amaç ne diye.. :) İnsanlar niye forumlar dururken oraya takılır ki. Çöplük gibi geliyor bana sözlükler önüne gelen sallamış bişeyler vs...

Hele incisözlük küfür eğitim kreşi gibiydi bir ara veletler kendi arasında küfür yarışması yapıyorlardı. Şimdi ne oldu bilemem.

Kısacası Kuracaksan forum kur. Çünkü kaliteli üye çıkmaz sözlükten kolay kolay. Çıkanı da kaçırırlar :)
useranonimm

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Zen adlı üyeden alıntı

En gıcık kaptığım siteler sözlükler hele ekşi sözlük ve itüsözlük ne arasam tepede çıkıyor içerik desen saçma sapan konuyla alakasız dalga geçen yorumlardan başka birşey yok...

Kaç senedir o sözlüklere bakıyorum bir anlam veremedim amaç ne diye.. :) İnsanlar niye forumlar dururken oraya takılır ki. Çöplük gibi geliyor bana sözlükler önüne gelen sallamış bişeyler vs...

Hele incisözlük küfür eğitim kreşi gibiydi bir ara veletler kendi arasında küfür yarışması yapıyorlardı. Şimdi ne oldu bilemem.

Kısacası Kuracaksan forum kur. Çünkü kaliteli üye çıkmaz sözlükten kolay kolay. Çıkanı da kaçırırlar :)

Bu konuda yanılıyorsun bence. Son dönemleri ele alırsak haklı olabilirsin de önceden şu anda olduğundan daha kaliteli bir ortamdı. Takıla takıla ne demek istediğimi anlarsın. Algı açar böyle ortamlar. Bunu herkes kaldıramaz. Ekşiden bahsediyorum ben, diğerleri zaten amaçsız.
Proje

kişi bu mesajı beğendi.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

Archer Archer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** T**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 43 / 53
  • Ticaret 1, (%100)
Aslında tek zor yani yazar bulabilme sıkıntısı. Forum açmak gibi birşey. Tek başına yürümeyeceği kesin.

itu sözlük adsense banlı. Bunun yanı sıra diğerlerinde de aynı içerik olmasına rağmen banlı değiller. Büyük ihtimalle premium servise geçene kadar banlanan banlandı.

Aslında google'ın istediği kriterlere uyan yapıda. Özgün ve güncel olmak.

Aksine tek bir konuya yoğunlaşmak fikrine pek sıcak bakmıyorum. Nasıl olsa sonuçta aynı şeyler yazılıp çizilmeye başlanacak.
Ertug

kişi bu mesajı beğendi.

digibakers.com - the power of thinking small...
wmaraci
wmaraci

president president WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)
açtınız mı?

berkays92 berkays92 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** Ş**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 8
  • Ticaret 2, (%100)
bide şu açıdan bak bitme sebebi o ortamı kuran akranlarının artık bırakması şuan üye olcak herkes liseli olucak ve sen o ortamı gene yakalayamıyacaksın

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Hayir, acmadim.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Bence ingilizce olması daha iyi.. Facebook ülkemizde ilk ingilizce olarak kullanılmaya başlandı ve hatta çok farklı gözüktüğü için bence hızlı bir büyüme de kaydetti. Burada önemli faktör kullanacak kişilere ulaşmak için sosyal medya desteğini arkanıza almak. Bence hatrı sayılır milyonluk takipçisi olan 2 kişiyle anlaşarak bile baya yol katedebilirsiniz. Ancak bunun için projeyi ciddiye alıp bütçe ayırmalı, projenizi anlatırken dil çıkaran smiley koymamalısınız. (önce kendiniz inanın) :)

ademd ademd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci,stajyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 23 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
ingilizcesi defalarca denendi tutmadı, en son tutan ispanyolca oldu sanırım ama o da kısa süreli oldu. adamları sözlüğe alıştırmak zor. yorumlara baksanıza, türkler bile sözlüğü saçma buluyor, ekşi sözlükte gerçekten tarafsız bir şekilde bir kaç saat geçirirseniz yorumların alay etmek için değil herkesin düşüncelerini paylaşması için olduğunu görürsünüz. yabancıları buna alıştırmak zor ama tekrardan denemek için sözlük sitesi yapıyorum, şansımızı deneyelim :)

natsutr natsutr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** İ**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 2, (%100)
en kötü ihtimalle dizi film kitap vs. yorumlayanlar bile iyi hit sağlıyo sinemalardan vs. çok yorum olduğundan bakıyorum sık sık gündemdeki olaylar ilgi çeken haberler vs. de oluo ama ekşideki en büyük sıkıntı üyelik 1 sene bekliosun sonra reddedilio adamda ya boşveriyo yada hesap satın alıo sen 1 senede adamı üye yapmazsan adamda soğur gider.kendileri bile kabul edio ama çalışma yok

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al