Bilgisayar Isınma Sorunu İçin Öneriler
Bilgisayar kullanan insanların canını en çok sıkan sorunlardan birisi ise bilgisayarın ısınma sorunudur. Bilgisayar kullanıcıları bu sorundan nasıl kurtulacaklarını hiç düşünmeden bu makalede gerekli adımları izleyerek bu sıkıntıdan %90 kurtulabilir. Birkaç yöntem vardır. Aslında ısınıp kapanma sorunu ile çoğunlukla diz üstü bilgisayarlarda görülür.

Kasalı bilgisayarları temizlemek kolaydır. Kasalı bilgisayarlarda kasa açılırsa garanti bozulması ve benzeri şeyler de yaşanmıyor. Fakat diz üstü bilgisayarların içini açmaya çalıştığınız zaman otomatik olarak diz üstü bilgisayarınızın garantisi gider ve sonuç olarak artık bilgisayarınız bozulursa tamir ücreti ve benzeri şeyleri siz üstlenmek zorunda kalırsınız.

Diz üstü bilgisayarların ısınma sorunlarını gidermek için ilk başvurmanız gereken yöntem garanti ile bilgisayarınızın içerisindeki tozları temizletmenizdir. Bilgisayarın sıcaklığını en fazla bilgisayarınızın içindeki toz etkiler. Ardından bir soğutucu almanız ve her bilgisayarı kullanışınızda soğutucuyu da beraberinde kullanmanız gerçekten çok etkili olacaktır.

Kasalı bilgisayarınızın rahatlıkla içini açıp küçük bir süpürge makinası yardımı ile içerisindeki tozları temizleyebilirsiniz. Hala çok sıcak bir kasaya sahibim düşüncesine de sahip iseniz ek soğutucu sistemi almanız sizin yararınıza olabilir. Bu soğutucular kolay bulunabilir şeylerdir.

Kaynak: http://fix5.net/