Selman Can adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar hepinizin yardımı için teşekkür ederim.
Ben panorama foto çekimi şu şekilde istiyorum.
mesela düşünün fotoğraf ve telefonlarda panorama özellik var . ben telden 2 tane çektim diyelim o 2 taneyide altlı üstlü birleştirip panoramada ki fotolar büyük şekilde olsun.
Bana bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim
Telefonlardaki Panorama sistemi biraz farklıdır. Video çekimi gibi 5-6 saniye boyunca telefonu hareket ettirerek geniş açılı bir panorama elde edersin ama DSLR makinalarda Panorama sistemi karelerin birleşimiyle oluşur.
İlk yorumda arkadaşın bahsettiği gibi Balık gözü kit lensler bu iş için idealdir ancak şunu belirteyim; birleştirmeleri Photoshop ile yaparsın. Altlı üstlü yada yan yana farketmez. Eğer sen birbirini tamamlayabilecek iki veya daha fazla parçayı bir araya getirebilirsen geriye sadece Photoshop ile montajını yapman kalır. Panorama işi herkesin yapabileceği bir işte değildir Fotoğrafçılık alanında. Zorluk derecesi büyüktür çünkü parçaları birleştirmek için aklında bir fotoğraf hayal etmelisin ve bu hayali gerçekleştirebilecek 2 veya daha fazla fotoğrafa sahip olmalısın.
Telefon olarak son olarak şunu söylemek istiyorum; iPhone 5 marka telefonlarda Panorama özelliği gayet iyi ama Panoramayı genişlik olarak tatmin edici kalitede elde ederken yüksekliğin çok az olması fotoğrafı başlı başına amatörleştiriyor. Panorama süresini belirlemeyi de denedim ama isterse 2 fotoğraf olsun sadece, yine de yükseklik sorunu var telefon panorama çekimlerinde. Telefon firmaları veya fotoğraf makinaları firmaları dijital sistemli çekim makinalarında herşeyi makinanın yapmasına karşı ayarlanmıştır. Enstantane ve Diyafram gibi ayarlarla oynama şansınız yoktur, ışığı otomatik halleder makina. Bu yüzden dijital çekim yaparken hiçbir şekilde tam profesyonel fotoğraf elde edemezsiniz. Güzel bir görüntü yakalarsınız, sosyal medya için en ideal fotoğrafları yakalarsınız, anı ölümsüzleştirmek adına mükemmeli yakalarsınız ama Profesyonel fotoğraf kareleri yakalayamazsınız.
Son bir sene içerisinde Fotoğraf alanında birşeyler öğrenmek adına girmediğim site, okumadığım makale kalmadı ve sonuçlarını almaya başladım. Panorama istiyorsanız, bunu tek kare halinde profesyonel göstermek istiyorsanız eğitim almanız şart. Örnek gösterilebilecek fotoğrafları birleştirebilirsiniz ama insanları etkileyecek fotoğraflar için kesinlikle eğitim almalısınız. Son olarak şunu belirtip geçeyim bugün yine çok konuştum. :) Bu işi Balık gözü kit objektifler ile yapmaya karar verirseniz bunu fotoğraf eğitim okullarında öğrenmek için o kadar parayı boşa harcamayın. Fotoğraf kurslarında bazı DSLR makinalarının kullanımı, yakın ve uzak çekimler, Flaş ve AUTO olmadan nasıl iyi fotoğraf çekerim bunlar öğretilir Balık gözü objektifler ile Panorama yakalamayı ve birleştirildiği zaman bir bütünün ortaya çıkmasını onlarda beceremez.