netbozum
tr.link

Cross kablo ile 2 bilgisayar bağlama sorunu

2 Mesajlar 1.196 Okunma
acebozum
tr.link

ismailBayram ismailBayram Hatır işi yapma! Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 432
  • Beğeniler 93 / 90
  • Ticaret 7, (%71)
Merhaba arkadaşlar... 5 m'lik cross kablo edindim ve 2 bilgisayarımı birbiriyle bağlamak için bayağı uğraştım bir türlü olmadı. Yerel Ağ Bağlantısı ayarlarını aşağıdaki gibi yaptım;

PC 1

PC 2

Daha sonra çalışma gruplarını aynı yaptım ve bilgisayar isimlerini farklı yaptım. Sonra cmd'den pingledim; örneğin 192.168.2.1 IP'li bilgisayardan cmd'ye 'ping 192.168.2.2' yazdım. Ping gönderiliyor diyor fakat bir kaç saniye sonra 'İstek zaman aşımına uğradı.' diyor. 4 defa deneyip yine aynı şeyi yapıyor. Tüm antivirüs programlarını inaktif ettim ve güvenlik duvarını kapattım. Ayrıca güvenlik duvarından izin verilen durumlarda ağ bağlantıları ekledim. Hala olmadı. Sizce nedeni nedir?

Ayrıca 192.168.2.2 IP'li bilgisayar kabloları takar takmaz ağ bağlandı diyor. Fakat 2.1'li bilgisayarın sağ altta ağ bağlantılar simgesi yok oluyor. Ağ Bağlantılarım'a baktığımda bağlı görüyorum.

googleasistan
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle çağraz kablo kullandığınızdan emin olun, bilgisayarların çalışma grupları aynı olduğu sürece birbirlerini görmemeleri için bir sebep yok. Çapraz yerine düz kablo kullanıyorsanız alma ve gönderme pinleri çakışacağı için benzer bir sorun oluşabilir. Çoğu ethernet kartı AMDIX denilen, gönderme ve alma pinlerini otomatik olarak ayarlayan bir teknolojiye sahiptir ve bu konuda sıkıntı yaşatmaz ancak denemekten zarar gelmez.

Eğer kabloda sorun olmadığından eminseniz Default gateway ve DNS server kısmını boş bırakmayı deneyin, yada birinci bilgisayara 2.2, ikinci bilgisayara 2.3 gibi DNS suncusundan ve ağ geçidinden farklı bir IP adresi atayın.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al