lostyazilim
tr.link

Notebook'ta 2 ekran kartı

5 Mesajlar 1.447 Okunma
lstbozum
tr.link

demirr demirr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Lojistik
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 299
  • Beğeniler 8 / 32
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, arkadaşlar. Windows 7 Home basic işletim sistemli Notebook sahibiyim. Fakat şöyle sorunum var, İntel ve Nvida ekran kartı varmış gibi gözüküyor, fakat ben o'nu nasıl Nvida yapabilirim? Yani sadece Nvida ekran kartını kullanmak istiyorum?

wmaraci
reklam

z3h1r z3h1r WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Elektronik devre tasarım ve web sitesi tasarımı.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 2, (%100)
Masa üstünde sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'nı seçin. Genel ayarlarda Tercih edilen grafik işlemci, standart olarak otomatikte durmaktadır. Buradan istediğin işlemciyi aktif ederek kullanabilirsin.

demirr demirr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Lojistik
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 299
  • Beğeniler 8 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

z3h1r adlı üyeden alıntı

Masa üstünde sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'nı seçin. Genel ayarlarda Tercih edilen grafik işlemci, standart olarak otomatikte durmaktadır. Buradan istediğin işlemciyi aktif ederek kullanabilirsin.

Malesef, dediğiniz yer yok.

z3h1r z3h1r WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Elektronik devre tasarım ve web sitesi tasarımı.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 2, (%100)
Biraz geç cevap olacak ama kusura bakma ekran kartının yazılımını güncelle olmasa güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz. Bu durumda şundan kaynaklanıyor üreticilerin batarya sorunlarını en aza indirmek içindir. Yani intelin harcadığı güç nvidia dan az olduğu içindir. Bu aslında intel grafik işlemcinin yapamadığı işi nvidia ya yüklemektir yani daha fazla güç harcaması demektir. Buda bataryanın ömrünü doldurmasıdır. Bir oyun oynarken , render yaparken ikinci olan ekran kartı genellikle devreye girer. Bazı dizüstü modellerinde adaptör takıldığı zaman ise ikinci ekran kartı hemen çalışmaya başlamaktadır.

wmaraci
wmaraci

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Güç tasarrufu açısından cihaz prize takılı iken Intel'in on-board grafik birimi kullanılır, prize takılı iken daha fazla güç tüketen Nvidia'nın ekran kartına geçiş yapılır. Tahmin edebileceğiniz üzere Nvidia daha fazla performans ve güç tüketimi sunuyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al