-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Lojistik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, arkadaşlar. Windows 7 Home basic işletim sistemli Notebook sahibiyim. Fakat şöyle sorunum var, İntel ve Nvida ekran kartı varmış gibi gözüküyor, fakat ben o'nu nasıl Nvida yapabilirim? Yani sadece Nvida ekran kartını kullanmak istiyorum?
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Elektronik devre tasarım ve web sitesi tasarımı.
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Masa üstünde sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'nı seçin. Genel ayarlarda Tercih edilen grafik işlemci, standart olarak otomatikte durmaktadır. Buradan istediğin işlemciyi aktif ederek kullanabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Elektronik devre tasarım ve web sitesi tasarımı.
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Biraz geç cevap olacak ama kusura bakma ekran kartının yazılımını güncelle olmasa güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz. Bu durumda şundan kaynaklanıyor üreticilerin batarya sorunlarını en aza indirmek içindir. Yani intelin harcadığı güç nvidia dan az olduğu içindir. Bu aslında intel grafik işlemcinin yapamadığı işi nvidia ya yüklemektir yani daha fazla güç harcaması demektir. Buda bataryanın ömrünü doldurmasıdır. Bir oyun oynarken , render yaparken ikinci olan ekran kartı genellikle devreye girer. Bazı dizüstü modellerinde adaptör takıldığı zaman ise ikinci ekran kartı hemen çalışmaya başlamaktadır.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Güç tasarrufu açısından cihaz prize takılı iken Intel'in on-board grafik birimi kullanılır, prize takılı iken daha fazla güç tüketen Nvidia'nın ekran kartına geçiş yapılır. Tahmin edebileceğiniz üzere Nvidia daha fazla performans ve güç tüketimi sunuyor.