Arşivi karıştırırken buldum ve wordpress'e entegre ettim . Daha doğrusu entegrelik bir işi yok basit bir kaç küçük adımla bunu yapabilirsiniz. Gelelim şimdi nasıl olduğuna. Öncelikle sitenizin cpenaline girmeniz gerekmekte. Panele girdikten sonra databaseyi kasmasın diye yeni bir database açın.
Database ismi:
Database Kullanıcı İsmi:
Database Şifresini bir yere not edin bunlar lazım olacak.
Bunları yaptıktan sonra phpmyadmin'e girip yeni açtığımız databaseyi seçip sql 'a tıklıyoruz.
Aşağıdaki kodu girip git diyoruz. Böylelikle tablomuz oluşmuş olacak.
CREATE TABLE `mkl_mesajlar` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`yazan` varchar(30) default NULL,
`mesaj` text,
`durum` int(1) default '0',
`ip` varchar(15) default NULL,
`time` int(11) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin5 ROW_FORMAT=FIXED;
daha sonra konu sonunda vereceğim dosyayı indirin. içerisinde admin php,istek.php ve mesaj.php adında dosyaları açıp database name,username ve password şeklindeki yerleri doldurun.Ayrıca yine istek.php de tozbulutu diye aratıp orayı kendi sitenizin adresiyle değiştirin. Ben blogumda mesaj isminde bir klasör oluşturup onun içine attım. Ayrıca içinde images klasörü var onu da oluşturduğunuz mesaj adlı klasöre atın. Sonra blogunuzda nerede göstermek istiyorsanız aşağıdaki kodu oraya yapıştırın.
Kodların içindeki siteniz.com yazan yeri de kendi sitenizle değiştirin.
Tüm bunları yaptıktan sonra henüz mesaj yok adında uyarı alacaksınız. http://www.sitenadresiniz.com/mesaj/mesaj.php?gonder=1 linkini kendinize uyarlayacak mesaj gönderdiğinizde ve admin panelinden onayladığınızda mesaj görünecektir.
Admin panelinden onaylamak için siteadresi/mesaj/admin.php'ye girdiğinizde paneli görürsünüz. Basit bir panel olduğu için şifre yoktur. Herkesin ulaşmaması için lütfen dosya ismini değiştiriniz.
Dosyayı Buradan İndirin.
Demo İçin Blogumun Anasayfasına Bakabilirsiniz. Ayrıca Deneme Yapmak İçin Mesaj Gönder Adlı Butona Tıklayıp Yazabilirsiniz. Tabiki Düzgün Bir Şekilde.
Kaynak: http://tozbulutu.org/wordpress-sevgini-haykir-bolumu/