-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Sitem yaklaşık 10 gündür sandbox'ta (index sayımda küçük bir düşüş var ve bu tekrar eskiye dönmeye başladı. yani düzeliyor.) Fakat ben biraz daha ileriye gidip kökten bir değişim yapmak istiyorum.
-Canonical url yapı eklentisi kurmak
-Sayfa uzantısı olan .html 'i kaldırarark çok daha iyi bir link yapısı oluşturmak istiyorum.
Sizce iyi mi, kötü mü olur?
wordpressyapalim.com
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Analisti ve Siber Güvenlik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Sen zaten kaldırarak çok daha iyi bir link yapısı oluşturacağın düşüncesine varmışsın. :)
Ben sitemin yedeğini alıp, "robots.txt" ile tüm sayfalarımızın indexlerini Google'dan çektim. Sonra URL yönetim merkezinden gerekli sayfaları sildirdim.
Tertemiz oldu, ama sonra tırmanışında sıkıntı çıkar. Sandbox'ta olduğundan eminsen bunu hiç yapma, Sandbox nabza göre şerbet verir ve atıyorum 4. ayda birden çözülüverir. Şimdi sen boşu boşuna silersen link yapısını değiştirip, çözüldüğünde elde var sıfır olur çünkü içeriklerin önceden farklı bir link ile indexlendiği için bir anlamı kalmaz. Sen hiçbir şey yok gibi, özgün makalelerine, sosyal medya çalışmalarına devam et derim. :)
Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Haklısınız. Şuanki yapısıyla indexlenmiş 450 link var Google'da şimdilik link yapısı böyle kalsın. Hem statik yapısı daha çabuk anlaşılıyor hemde diğer yazılarda verdiğim linkler ölmüş olmuyor. (yönlendirme eklentilerini denedim hata var) Bu nedenle sadewce canonical yapıyı deneyip olurunda bırakıcam. Yorumunuz için teşekkürler.
wordpressyapalim.com