lostyazilim

Altın Almalı mıyım?

8 Mesajlar 2.412 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Guneyy Guneyy se'öcü değilim.. Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 58 / 199
  • Ticaret 86, (%100)
6000 tl birikmişim mevcut altın fiyatları ne olur ilerleyen zamanlarda almalı mıyım yada başka bir yatırım mı yapmalıyım yada dursun mu yastık altında? :)
Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

wmaraci
reklam

faruk16 faruk16 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 324 / 170
  • Ticaret 3, (%100)
Piyasayı pek takip etmiyorum ama altına para yatırılmaz bence.

Fixed Fixed Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Müdürü
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 16 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
kesinlikle almayın.

sempatiy sempatiy Egenin incisi Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek bilgisayar ve internet hizmetleri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 2 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Altından iyi bir yatırım aracıda yoktur. Savaş çıkar tüm kağıt paralar değer kaybeder ama Altın kaybetmez ;) Uzun vadeli düşünüyorsanız Altını takip edin ve alın derim.

wmaraci
wmaraci

expresstasarim expresstasarim Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek E-Ticaret ve SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 374
  • Beğeniler 18 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
Altın gibi yatırımlar uzun vadede kazandıracak yatırımlardır.Ve büyük oranda alımlarda kazanç sağlayabileceğinizi düşünüyorum.Gram altın fiyatı 86,447 bu satıcıların fiyatı almak isterseniz, satmak isterseniz 86,432 bu doğrultuda 69 gram altını 5964,843 liraya alabilirsiniz.Altının büyük bir yükselişle 87 olduğunu farzetsek 87 x 69 = 6003 lira civarında satabilirsiniz.Buda 39 lira gibi bir meblağa denk gelecektir.Benim en azından dışarıdan görebildiğim bu, bence 6000 tl ile ticaret daha mantıklı olur..

berktosn berktosn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci / Bilgisayar Mühendisliği
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 6, (%100)
uzun vadede altın kesinlikle , kısa vadede bitcoin ;)
panteist

kişi bu mesajı beğendi.

aktassa aktassa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Gemi Makinaları Mühendisi
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 44 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Altının gidişatı elbette ülkemizde siyasete dayalı.
Son yıllardaki gidişata bakarsanız 2 yıldır düşmesinin sebebini 17 Aralık operasyonu ile anlayabilirsiniz. Son 1 aylık yükselişin de tek açıklaması zaten ülkemizde doların aşırı ve kontrolsüz yükselişe geçmesi diyebilirim. Yoksa ons fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanmamıştır. Dolar fiyatlarının tekrar eski seviyeye gelmesi ile altın fiyatları tekrar inişe geçecektir.

Bununla beraber olumlu taraftan bakacak olursak eğer, İran'ın Avrupa ülkeleri ile yaptığı anlaşma çerçevesinde üzerindeki ambargonun kaldırılması ile Türkiye ile yaptığı altın-para alış verişi tekrar 2-3 sene önceki duruma gelecek gibi görünmekte ve Türkiye tekrardan altın ihraç eden ülke konumuna gelecek ve bu da iç piyasadaki altının dışarı arzı ile fiyatlarda tekrar yükselişe geçeceği izlenimini vermektedir.

Bence şu aralar hareket etmeyin ve İran ile ilgili ekonomi haberlerini yakından takip edin. Sonuçta her ne kadar Avrupa ülkeleri İran ambargosunu kaldırmış olsalar da , bizim İran ile altın ticaretimizi Avrupa ülkeleri değil ABD istemişti ve istediğini de bir şekilde başardı.

Kolaylıklar dilerim.

Bilginin Yeni Rotası

yuem yuem WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 31 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
ticaret imkanın varsa erzurumdan çorumdan patates al sat.eskişehirden adam kilosunu kamyonlan tarladan 600 liraya alıyor markete 1,500 tl ye satıyor.bizde marketten alıyoruz.

ben 93 den almıştım 3 ay önce ve çok yüksekten aldım.altın son 1 yıldır 80-87 arası gidip geliyor bunu en az 4-5 yaptı.bu aralıkta güzel karlar yapabilirdim.ancak 93 den çok yüksek aldım.

altının bugünlerde çıkmasının nedeni doların çıkmasıdır.altın hesaplamasında dolar çarpan olarak kullanılır.

altında benim taktiğim 80 den al 87 den falan sat.böyle kazancım oldu bir kere.altın 80 ne düşerse ve nakitim olursa ben alırım.
yatırım tavsiyesi değildir.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al